BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAl Capone’un tabancası satılıyor----

Al Capone’un tabancası satılıyor

Al Capone’un tabancası satılıyor
26 Ağustos 2021 - 09:17 www.finansgundem.com

Al Capone’un eşyaları Kaliforniya'da açık artırmaya çıkacak. Capone’un satışa çıkartılan eşyaları arasında Colt marka bir tabanca da var.

Dünyanın en ünlü mafya babalarından Al Capone'a ait ateşli silahlar ve diğer eşyalar iki torunu tarafından Kaliforniya’da açık artırmaya çıkacak.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre, açık artırmaya çıkan 174 koleksiyon arasında Al Capone'un favorisi olan Colt 45 model tabanca, aile fotoğrafları, Alcatraz Hapishanesi’ndeki hücreden oğluna yazdığı mektup ve Florida'da sahip oldukları lüks villada eşiyle paylaştığı yatak yer alıyor.

8 Ekim’de Sacramento’da düzenlenecek olan müzayede Weatherels tarafından organize ediliyor ve Al Capone'un 1947'de dul eşi May Capone'a ve ardından onları tek oğulları Sonny'ye miras bırakanlardan bir seçkiyi içeriyor.

Al Capone, ABD’de alkol üretimi veya satışının resmen yasaklandığı 1920'lerin yasak döneminde gangster dünyasının en korkulan liderlerinden biriydi.

Takma adı Scarface (yaralı yüz) olan Al Capone, Chicago'daki çetenin lideriydi. Çetesi, 1929'da adamlarının rakip bir çetenin yedi üyesini infaz ettiği Sevgililer Günü Katliamı gibi birçok olaya karışarak haraç toplama ve aşırı şiddet yoluyla terör yaydı.

İçlerinden en ünlüsü Elliot Ness’in olduğu birçok polis ekibinin tuzağa düşürme çabalarına rağmen, işlediği suçlardan değil vergi kaçakçılığından yargılanarak 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve San Francisco Körfezi'ndeki Alcatraz Adası Hapishanesinde yattı.

Weatherels Müzayede Evi, Al Capone'un en sevdiği Colt tabancasının fiyatının 150 bin dolara ulaşmasını beklerken, sahip olduğu bir başka tabancanın değerinin 30 bin ila 60 bin dolar arasında olduğu tahmin ediliyor.

Sergilenen parçalar arasında Patek Philippe marka pırlanta ve platin cep saatinin yanı sıra AI Capone’nin baş harflerinin olduğu diğer mücevherler de yer alıyor.

Bu eşyaların mevcut mülkiyeti, ünlü gangsterin Diane ve Barbara Capone adındaki iki torununa ait.

8 milyon euro çalan Yasemin, mafya tarafından tehdit mi edildi

 

Kobe Bryant'ın ilk NBA ayakkabısı açık artırmaya çıkarılıyor

 

40 yıllık düğün pastası açık artırmada!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)