BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAkzo Nobel'i Singapurlular aldı----

Akzo Nobel'i Singapurlular aldı

Akzo Nobel'i Singapurlular aldı
27 Mart 2018 - 14:37 www.finansgundem.com

1994 yılında kurulan Akzo Nobel, kimya bölümünü ABD ve Singapurlu sermaye şirketleri Carlyle ve GIC ikilisine borçlar dahil 10.1 milyar euro karşılığında sattı

Akzo Nobel, kimya bölümünü ABD'li Carlyle ve Singapurlu GIC ikilisine borçlar dahil 10.1 milyar euro yani 12.6 milyar dolar karşılığında sattı. 

Akzo, anlaşmanın net tutarının 7.5 milyar euro olmasının beklendiğini hissedarlarına duyurdu. Şirketin geçen sene ki tüm geliri 9.6 milyar euro olmuştu. Haberin ardından Akzo hisseleri yüzde 3.22 değer kazandı.

Akzo Nobel, geçen sene nisan ayında yaptığı duyuruyla şirket gelir ve karının üçte birini oluşturan bölümünü satacağını belirtmişti. Bu açıklama, Akzo Nobel'in rakip PPG tarafından olası bir satın alma hareketini engellemek istemesi olarak yorumlanmıştı.

YIL SONUNDAN ÖNCE ONAYLANACAK

Hollandalı şirket, kimya bölümü için pazarlıklı satışın yanı sıra ayrı bir borsa kotasyonunu değerlendirdiğini söylemişti ve Carlyle anlaşmasıyla ilk opsiyonu tercih etmiş oldu. 

Yapılan açıklamada Carlyle'ın, çalışanlar, hissedarlar ve müşteriler de dahil olmak üzere herkesin en yüksek çıkarını temsil ettiği belirtildi.

Akzo CEO'su Thierry Vanlancker, Carlyle'ın kimya endüstrisinde çok deneyimli olduğunu belirterek sağlık, güvenlik, inovasyon ve sürdürülebilirlik açısından da kendini kanıtlamış olmasın dikkati çekti. 

Üçlü arasındaki satış ve devrin rekabet kurumlarının onayından geçtikten sonra yıl sonundan önce gerçekleşmesi bekleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)