BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAkzo Nobel 26.9 milyar euroluk teklifini reddetti----

Akzo Nobel 26.9 milyar euroluk teklifini reddetti

Akzo Nobel 26.9 milyar euroluk teklifini reddetti
08 Mayıs 2017 - 17:38 www.finansgundem.com

Hollanda merkezli boya üreticisi Akzo Nobel (AKZO.AS), ABD’li rakibi PPG Industries’in (PPG.N) 27 milyar euroluk satın alma teklifini reddetti. PPG, geçen ay Akzo’ya üçüncü teklifini yapmış ve fiyatı yüzde 8 oranında artırmıştı

ABD'li boya üreticisi PPG Industries, Hollanda merkezli rakibi Akzo Nobel şirketine yönelik satın alma teklifini yüzde 8 oranında artırarak 26.9 milyar euroya yükseltmişti.

haberturk.com'un derlediği habere göre, Akzo’dan yapılan açıklamada şirketin teklifi reddettiği ve PPG ile görüşmelere devam edilmeyeceği kaydedildi.

Açıklamada reddetme kararının tekelcilikle ilgili risklerden ve kültürel farklılıklara dair endişelerden kaynaklandığı, Akzo’nun satılmasının şirketi değersizleştireceği belirtildi.

Elliott Advisors öncülüğündeki bazı Akzo hissedarları, teklifin değerlendirilmesi gerektiğini belirterek Akzo'nun en azından PPG ile keşif müzakerelerine girmesini istiyordu. PPG’nin Akzo’nun kararına rağmen Hollanda yasaları uyarınca 1 Haziran’a kadar resmi teklifte bulunması bekleniyor.

Akzo CEO’su Ton Buechner, PPG’nin şirketi satın almasını önlemek için yatırımcılara 1.6 milyar euro ödeme yapmayı ve şirketin kimya işletmesini satışa çıkarmayı planladıklarını söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)