BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAktifbank'tan girişimciliğe destek----

Aktifbank'tan girişimciliğe destek

Aktifbank'tan girişimciliğe destek
17 Eylül 2014 - 07:40 www.finansgundem.com

Aktif Bank Genel Müdürü Halisdemir, Aktif Bank'ın girişimcilik alanında verdiği büyük desteği anlattı

Bu yıl 5. si düzenlenen Kuzey Amerika, Avrupa, Basra Körfez Bölgesi ve Doğu Asya olmak üzere küresel finans dünyasından birçok önemli kişiyi ağırlayan İstanbul Finans Zirvesi’nde konuşan Aktif Bank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Önder Halisdemir, Türkiye’de girişimciliğin gelenek olmadığını belirterek “Girişimcilik kültüründen gelmediğimiz için Türkiye girişimcilikte 41. sırada. Ancak şimdi iş değişti ve biz de Aktif Bank olarak bu gelişime destek veriyoruz” dedi.

Aktif Bank’ın sponsor olduğu zirvenin 2. gününün açılışını yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, konuşmasının ardından Aktif Bank standını gezerek Aktif Bank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Önder Halisdemir’den Aktif Bank ve iştiraklerinin faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Babacan, Aktif Bank’ı girişimciliğin tema parkı olarak nitelendirerek Aktif Bank’ın inovatif projeleri sayesinde ulaştığı büyüklüğü de değerlendirdi.

Açılıştan sonra Aktif Bank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Önder Halisdemir Bankacılar Forumu’nda yaptığı konuşmada girişimciliğin Türkiye’de son yıllarda gelişim gösterdiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Girişimin ve girişimciliğin çok önemli olduğunu zaten biliyoruz. Ancak girişim olması için bir hikaye olması lazım. Bunun için de yeniliğe ihtiyaç var. Bizler okullarımızda birer memur olarak yetiştirildik. Türkiye bu konuda yakın zamana kadar zayıftı. Ancak son
yıllarda kamu bu konuda ciddi yatırımlar yapıyor. Bir ülke, girişimci sayısı ne kadar fazlaysa o kadar zengindir. Baktığımızda Türkiye girişimcilikte 41.sırada. Çünkü böyle bir kültürden gelmiyoruz. Bizde hep esnaflık öndeydi. Ancak şimdi iş değişti ve biz de Aktif Bank olarak bu gelişime destek veriyoruz. Girişimciliğe verdiğimiz önemi desteklediğimiz ve yönlendirdiğimiz projeler ile gösteriyoruz. Televizyonlarımızda yayınlanan girişimci yarışmalarına sponsor oluyoruz. Avrupa’nın en popüler girişimcilik yarışmalarından, 34 ülkede düzenlenen Seedstar yarışmasının Türkiye etabının ilk defa düzenlenmesine vesile olduk. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın organize ettiği ve 120 girişimcinin katıldığı “Tekno Girişim Zirvesi”ne destek verdik. Yıldız Teknik Üniversitesi ile üniversite öğrencilerine yönelik olarak 11 şehir 18 üniversiteden gelen 225 farklı proje ile “İlk İşim Girişim” insiyatifini başlattık. Bunun yanı sıra yakın zamanda girişimciler için bir el kitabı hazırlayıp 30,000 adet basarak ücretsiz olarak dağıttık. Girişimciliğe verdiğimiz desteklerle önümüzdeki dönem de sektöre öncülük etmeye devam edeceğiz. ”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)