BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAktifbank bireyselde büyüyecek!----

Aktifbank bireyselde büyüyecek!

Aktifbank bireyselde büyüyecek!
04 Ocak 2016 - 13:32 www.finansgundem.com

Aktifbank Genel Müdürü Serdar Sümer sürdürülebilir büyüme stratejisi vurgusu yaptı

Çalık Grubu'na bağlı Türkiye'nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası konumundaki Aktifbank, bireysel krediler ağırlıklı bir büyüme stratejisi belirledi. Sektör son yılarda ticari tarafta büyümeyi tercih ederken Aktifbank'ın bireysel tarafta iş hacmini artırmak istemesinin temelinde, bu alanda yapılan yatırımların büyük etkisi var. Aktifbank, son yıllarda yaptığı yatırımlarla ürün ve hizmetlerini; Sigortayeri, N Kolay, E Kent, Pova gibi iştirakleri vasıtasıyla şube açmadan binlerce noktadan sunabilme imkanına kavuştu.

Aktifbank Genel Müdürü Serdar Sümer sürdürülebilir büyüme stratejisi vurgusu yapıyor ve "Yola çıktığımız günden beri, bankacılık felsefemizi 'şubeleşerek değil, alternatif dağıtım kanalları ile yeni nesil bankacılık yapmak' olarak belirledik. Sekiz olan şube sayımızı da üç yıldır artırmadık" diyor. Büyük dağıtım ağı gerektiren bireysel bankacılıkta ise pazarda etkin olan diğer dağıtım teşkilatları ile işbirliği yapmayı tercih ettiklerini anlatan Sümer, bugün 300-400 şubeli bankalar ile rekabet edebilir konuma geldiklerini söylüyor. Böyle bir altyapı sonucunda bireysel tarafta büyümeyi tercih ettiklerini kaydeden Serdar Sümer, bankacılıkla tanışmamış vatandaşlara da ulaşma hedeflerinin olduğunu ifade ediyor. Sümer, iştiraklerinin uygulamaları sayesinde bankacılıkla tanışmamış 20 milyon vatandaşın 10 milyonu ile temas kurduklarını kaydediyor. Aktifbank, bireyselde ihtiyaç kredisi tarafında büyümek istiyor. Emlak ve otomotiv kredisi gibi alanlarda yer almıyor.

Aktifbank, Passolig uygulamasıyla futbolda da öne çıkan bankalardan biri. Futbolun finansmanı konusunda 50-60 milyon TL'lik sukuk ihracını 2016 ilk çeyrekte yapmak istediklerini söyleyen Serdar Sümer, "Sektöre bugüne kadar 1,1 milyar TL kredi kullandırdık. PTT 1. Lig dahil 12-13 kulübe kredi verdik" diyor.

Serdar Sümer, 2016 yılında İslami Kalkınma Bankası'nın bir iştirakiyle ortak bir portföy yönetim şirketi kuracaklarını ve şirketin adının Mükafat Portföy olacağını söylüyor. Sümer, 20l6'nm diğer projeleriyle ilgili ise şu bilgileri veriyor: "Bir girişim sermayesi şirketi kurmak istiyoruz. Şirket KOBİ düzeyindeki teknoloji şirketlerine yatırım yapacak. 20 milyon dolar gibi bir başlangıç fonu olacak. Sukuk fonu ve gayrimenkul fonu kurma düşüncemiz de var." (EKONOMİST DERGİSİ)
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)