BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAktif kârlılıkta 2020 lideri Anadolubank----

Aktif kârlılıkta 2020 lideri Anadolubank

Aktif kârlılıkta 2020 lideri Anadolubank
29 Mart 2021 - 11:25 www.finansgundem.com

Butik bankacılık anlayışı doğrultusunda müşterilerinin vazgeçilmez finans ortağı olma hedefiyle çalışan Anadolubank, 2020 yıl sonu bilançolarına göre kârlılığı en yüksek banka oldu.

Yüzde 100 yerli sermayeli bir banka olarak 23 yıldır Türk ekonomisine katkı sağlayan Anadolubank, sürdürülebilir büyüme grafiğini devam ettiriyor. Pandeminin gölgesinde geçen 2020’de değişen müşteri ihtiyaçlarını hızla cevaplayarak ürün ve hizmet kanallarını geliştiren bankanın proaktif adımları, yıl sonu bilançolarına da yansıdı.

2020 yıl sonu bilançolarına göre, aktif kârlılıkta yükselişe geçen ve ilk sırayı alan  Anadolubank, 31 Aralık 2020 itibariyle 415 milyon TL kâr elde etti. Bankanın aktif büyüklüğü 25 milyar TL olurken, aktif kârlılığı da yüzde 1,6 olarak gerçekleşti.

Hayata geçirilen yeni ürün ve uygulamalar verimliliği artırdı

Yıl sonu banka bilançosuna ilişkin finansal sonuçları değerlendiren Anadolubank Genel Müdürü Namık Ülke, konuyla ilgili şunları söyledi: “2020 yılını birçok alana yatırım yaparak ve iç organizasyonumuzu güçlendirerek geçirdik. Bunun sonucu olarak da başarılı bir yılı geride bıraktık.

Yıl sonu finansal sonuçlarından memnun olduklarını ifade eden Namık Ülke, “Anadolubank olarak Kurumsal/Ticari Bankacılık ve KOBİ işkollarını ayırarak segment bazlı odaklanma sağladık. Özel Bankacılık ve Altın Bankacılığı Bölümlerimizi hayata geçirmemizin yanı sıra çok önem verdiğimiz Dijital Bankacılık yatırımlarımızın da sonuçlarını alıyoruz. Mobil uyumlu internet şubemizi kullanıcı dostu bir yapıya geçirirken web sitemizi güncelleyerek dijital kanallarımızdan müşteri kazanımı yapmaya başladık. Şubelerimiz bizim hala en önemli müşteri temas noktamız. 2020’de Diyarbakır, Turgutreis, Yalıkavak ve Kuruçeşme şubelerimizi faaliyete geçirerek daha fazla müşterimize ulaştık. 2021 yılında kredilerde büyüme stratejimiz devam edecek. Bu doğrultuda pek çok yeni uygulamayı ve alt yapı geliştirmesini devreye aldık. Uzman kadromuzla hazine ürünleri, Dış Ticaret ve Nakit Yönetimi hizmetlerimizle şirketlerin hayatlarını kolaylaştırıcı çözüm önerileri geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Bu yılın ilk aylarında Nakit Yönetimi kapsamında Tedarikçi Finansmanı ürününü müşterilerine sunduklarını ve dış ticaret payında artış kaydettiklerini belirten Namık Ülke, “Tedarikçi Finansmanı ürünümüzle hem alıcı hem satıcı tarafında kredilendirme imkânı ile tek alt yapıda seçenekli iş modelleri sunuyoruz. Dış ticaret firmalarının her zaman yanında olmak adına, geniş ürün yelpazemiz ve uzman kadromuzla ihracatçıların da vazgeçilmez iş ortağıyız. Anadolubank olarak, dış ticaret payımızı bir önceki yıla göre iki katına çıkarmayı başardık” açıklamasında bulundu.

Anadolubank yeni Nakit Yönetimi ürünü Tedarikçi Finansmanı’nı müşterilerine sundu

Anadolubank Worldcard ile doğalgaz faturalarına 10 taksit!

Anadolubank sigorta ürünlerindeki başarıyı 2021’e taşımayı hedefliyor

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • REALİST29 Mart 2021 12:55

    Anlamsız yorumlar dövize dogru dürüst reel faizi verin önce engellemenin olmadıgı başka bisey yapmanıza gerek yok güclenerek ilerleyin merkezin yapamadığı merkez bankasına kasa olun eksi getiri olan TL faizinin realitesi asla olmadını görerek