BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAktif Bank'tan stratejik anlaşma----

Aktif Bank'tan stratejik anlaşma

Aktif Bank'tan stratejik anlaşma
07 Ekim 2016 - 14:46 www.finansgundem.com

ICD, Aktif Bank ve Ijara Management Company, stratejik işbirliği oluşturmak hedefiyle Haliç Finansal Kiralama A.Ş.’nin hissedarlar sözleşmesini imzaladı.

İslam Kalkınma Bankası’nın (IDB) özel sektöre yatırım yapan iştiraki, The Islamic Corporation for the Developlment of the Private Sector (ICD), Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası Aktif Yatırım Bankası A.Ş. (Aktif Bank) ve islami leasing (Ijara) şirketlerine kapsamlı çözümler sunan Ijara Management Company (IMC) 1 Eylül 2016 tarihinde 2004 yılında kurulmuş olan Haliç Finansal Kiralama A.Ş.nin (Halic Leasing) yeni hissedarları olarak ortaklık sözleşmesi imzaladılar.

Alternatif dağıtım kanalları ile yeni nesil bankacılık hedefiyle ürün ve hizmet ağını sürekli genişleten Aktif Bank, Haliç Leasing şirketinin yüzde 32 oranında hissesini satın alarak Türkiye’de leasing sektöründe de faaliyete başladı. Yurt dışındaki İslami leasing yatırımlarından edindiği bilgi birikimi ve tecrübe ile Türkiye’de leasing alanına yeni bir yatırım yapan Aktif Bank, Haliç Leasing şirketinin yüzde 32 oranında hissesini satın aldı. Leasing alanında öncelikle KOBİ’lere yönelik büyüme paketleri hazırlamayı planlayan banka, KOBİ’lerin teknolojik makina ve teçhizat yatırımlarına destek olmak üzere finansman sağlayacak.

Hayata geçirilen ortaklık ile Haliç Leasing’in Türkiye’de müşterilerine İslami kurallara uygun ürünler sunan tek finansal kiralama şirketi olması hedefleniyor. Bu kapsamda, özellikle yerel bankaların sahibi olduğu büyük leasing şirketlerinin faaliyet gösterdiği piyasada bu alanda var olan boşlukların doldurulması amaçlanıyor. Haliç Leasing’in Aktif Bank’ın sermaye piyasalarındaki bilgi birikimi ve deneyimi ile Orta Doğu ve Asya ülkelerinden uzun vadeli kaynakları SUKUK ihraçları aracılığıyla Türkiye’ye getirmesi hedefleniyor.

Aktif Bank CEO’su Dr. Serdar Sümer, bu yeni ortaklık ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Verimlilik ve etkinliğe dayalı sürdürülebilir büyüme stratejimiz ile şubeleşmeye değil alternatif dağıtım kanallarını genişletmeye ve farklı çözümlerle müşterilerimize ulaşmaya odaklanıyoruz. Perakende bankacılık, kurumsal bankacılık ve yatırım bankacılığının yanı sıra para transferlerinden sigortacılığa, kart ürünlerinden kapsamlı kiosk çözümlerine kadar çok geniş bir yelpazede hizmetler üretiyoruz. Leasing alanında yurt dışındaki ortaklıklarımız ve yürüttüğümüz çalışmalar sonrasında bu alandaki birikimimizi, başta KOBİ’ler olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimizin yararına değerlendirmek üzere bu ortaklığı hayata geçirme kararı aldık. Anlaşmanın bankamız, sektörümüz ve müşterilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ICD CEO’su ve Genel Müdürü Sayın Khaled Al Aboodi, Haliç Leasing yatırımının ICD’nin her üye ülkede en az bir finansal kuruma yatırım yapmayı amaçlayan kanal stratejilerinin bir parçası olduğunu söyledi. Al Aboodi, bu sayede ICD’nin, üye ülkelerdeki KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve İslami finansal ürünlerin gelişimini teşvik etmeyi amaçladığını belirterek, “Haliç Leasing bu kapsamda ICD’nin yatırım yaptığı on birinci İslami leasing (Ijara) şirketidir. Şirketin stratejik ortağı olarak ICD, daha önce diğer on üye ülkede yatırım yaptığı Ijara şirketlerinden edindiği tecrübe ile Haliç Leasing’in amaçlarına ulaşmasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)