BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAktif Bank'tan farklı bir faaliyet raporu----

Aktif Bank'tan farklı bir faaliyet raporu

Aktif Bank'tan farklı bir faaliyet raporu
05 Mayıs 2014 - 11:59 www.finansgundem.com

Aktif Bank, 2013 yılını, bildik soğuk sayfalar yerine kitap tadında bir raporla anlattı...

"İnovasyon Fabrikası... Bir bankadan ötesi..." Böyle bir başlıkla sunuyor '2013 Faaliyet Raporu'nu Aktif Bank.

Aktifliği her satırında hissedilen bir görüntüyle, hani o bildik sayfalar dolusu soğuk raporlar yerine daha sıcak, daha samimi, görsel bir 'şölen' izlenmiş 2013 yılı Aktif Bank raporu için. Giriş bir çizgi roman tadında. Hakkımızda bölümü bir post-it havasında, sanki 'kes, yapıştır' der gibi... Sektördeki konum esprili bir tanıtımla aksettiriliyor; önemli yerlerin altı, kalın çizgilerle işaretlenmiş, oklarla yönlendiriliyor. Ve Yönetim Kurulu ile Üst Yönetim, modern bir Aktif Bank dünyasının üstünden müşteriye, iş ortaklarına ulaşıyor.
 
"İnovasyon Fabrikası' olarak konumlandırılan Aktif Bank'ın faaliyet raporunda geziniyoruz.
 

Tam 152 sayfa


Yeni projelerin geliştirildiği, Türk ekonomisine birçok ürün ve hizmetlerin kazandırıldığı "Yeni Jenerasyon Bankacılık" olarak tanımladıkları iş modeli çerçevesinde, 2013 yılı faaliyetleri, geliştirme stratejisi ve hedefleri,  grup grup işleniyor. Finansal veriler tablolar eşliğinde gözler önüne seriliyor. Bağımsız Denetim Raporu'nun ardından Aktif  Bank, bilançodan muhasebe politikalarına, finansal varlıklardan vergi uygulamalarına, kredilerden risklere tüm çıplaklığıyla gösteriliyor. 152 sayfalık kitapçıkta altında iki önemli imzanın bulunduğu mesajlar ise çok dikkat çekici.
 
Yeni Jenerasyon Bankacılık

Ama 'önsöz'e göz atmadan geçmiyoruz. "Yeni Jenerasyon Bankacılık adını verdiğimiz yapılanma programımız ile son 7 yılda Türkiye'de yeniliklerin bankası olduk" cümlesini, "Yeniliklerin neticesi benzersiz finansal başarılar oldu. Hiçbir zaman yapılmışın peşinden koşmaya çalışmadık. Kendimizi başkalarının göremediğini gören, başkalarının yapamadığını yapan, parlak fikirlerin akıllı kurgularla hayat bulduğu, heyecanın, dinamizmin, başarma arzusunun hiç azalmadığı, her zaman daha iyisinin yapılabileceğine inancın kaybolmadığı sıra dışı bir organizasyon olarak, yani bizim deyişimizle bir 'inovasyon fabrikası' olarak konumlandırdık..." satırları izliyor. Aktif Bank'ın geldiği nokta ise şöyle özetleniyor: "7 yılda 77 kat büyüme, karlılıkta sektörün ilk 10 bankasından biri konumuna ulaşma, onlarca uluslararası ödül, onlarca yenilik ve öncülük, sınır ötesi iştirakler bu sürecin doğal getirileri arasında yer aldı..."
 
Bankacılık sektöründe yeniliğin adı

"Yönetim Kurulu Başkanı'nın Mesajı" köşesinde Ahmet Çalık, "Ülkemiz, büyüme potansiyeli ve barındırdığı fırsatlar açısından tüm dünyanın dikkatini çeken bir konumda bulunmaktadır. Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin ve Türk şirketlerinin sürdürülebilir büyüme sağlanmasında, söz konusu trendleri avantaja dönüştürmenin yollarını bulmak kilit rol oynayacaktır" diyor. Çalık, çalışanlarına, müşterilerine ve işbirliği yaptıkları tüm paydaşlarına gelinen noktayı şu sözlerle aktarıyor:  

"Bankacılık sektöründeki gurur kaynağımız Aktif Bank, yeni jenerasyon bankacılık adını verdiğimiz yapılanması ve sisteme kazandırdığı enstrümanlarla Türk bankacılık sektöründe yeniliğin ve dinamizmin adı olmuştur. Aktif Bank, karlılıkta, yenilikçilikte ve ülke ekonomisine verdiği hizmette lider konumunu pekiştirerek sürdürmeye devam etmektedir. Banka, son 6 yılda paydaşlarına değer oluşturan, kurumsal vatandaşlık görevlerini yerine getiren ve sektörde saygı gören bir konuma gelmiştir..."
 
 Bir bankadan daha ötesi…

Göreve geldiği 2007'de 67 milyon liralık bir büyüklüğe sahip olan, buna karşılık bir tabelası, yabancı ortağı, şubesi, halka açıklığı ve mevduat izni bile olmayan Aktif Bank'ı koydukları hedefler doğrultusunda, 'fantezi' diyenlere inat, rekabet ruhu dolu, heyecan, azim, çalışkanlık, beceri, yetenek, sinerji, bilgi birikimi, yenilikçi düşünce isteyen atılımlarla finansal krizlere rağmen 77 kat büyüten ve karını her yıl ortalama yüzde 50 artıran bir bankaya dönüştüren vizyonun sahibi, ekibin lideri Dr. Önder Halisdemir, "Ortaya koyduğumuz vizyonu önemli ölçüde gerçekleştirdik. Bugün ülkemizin aktif büyüklüğüne ve sermayesine göre en karlı bankalarından biriyiz" diyor. Finans dünyasının önemli aktörlerinden, usta ve tecrübeli isim, Aktif Bank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Önder Halisdemir, sektöre, müşterilerine ve ortaklarına verdiği mesajda sözlerine şöyle sürdürüyor: "Hepsi birbiri ile çok sinerjik, bugüne ve yarına hitap eden ve rakam basan birçok yatırımımız oldu. Biz butik gibi görünen, ancak ürünlerini tüm ülke genelinde müşterisi ile buluşturan gerçek bir aracı ve platformuz. Sunduklarımız ve iştiraklerimiz ile bir bankadan daha ötesi yani yeni jenerasyon bin bankayız... Önümüzde yine yapacak birçok yeni iş ve gerçekleştirecek birçok fikir var..."
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bankacı07 Mayıs 2014 10:28

    Yorumları yapanlarda bir aktif bank çalışanıymışda değilmiş gibi yorum yapıyormuş havası sezdim :)))

  • ismet murat06 Mayıs 2014 20:46

    Türkiye'nin dinamiklerini çok iyi biliyorlar. Umarım daha da ileri giderler. Buna ihtiyacımız var

  • Necip Kurt06 Mayıs 2014 20:45

    Gerçekten de çok başarılı işler çıkarttılar. bakalım bu başarıların devamı gelecek mi

  • Merve Aydin06 Mayıs 2014 20:15

    Ilk defa bu kadar yaratici bir banka raporu goruyorum, gercekten cok iyi bir calisma olmus. Ozellikle "Inovasyon Fabrikasi" konsepti cok yaratici. Tebrikler.

  • onur a.06 Mayıs 2014 14:19

    Genel Müdürü 42 yaşında olur, 29 yaşında GMY atanır, üst yönetimin ortalama yaşı 43 olursa, sonuç; yenilikçi, dinamik, cesur, farklı, karlı banka..tebrikler

  • Gizem Akar06 Mayıs 2014 11:57

    Geçen yılki raporlarını da görmüştüm farklı gelmişti, demek ki hep böyle yapıyorlar,güzel olmuş

  • Jesim Y.06 Mayıs 2014 11:38

    oyunlaştırılmış bir dökümantasyon olmuş, klasik formatı kırmak budur. keyifle bir şirketin faaliyet raporu okunabilir oluyor demek ki.

  • Deniz Sezer06 Mayıs 2014 11:33

    Daha önce hiçbir faaliyet raporunun içini merak etmemiştim, gerçekten güzel bir çalımaya benziyor, tebrik ederim.

  • Emre Tekin 06 Mayıs 2014 11:12

    Daha önce benzeri görülmeyen bir rapor olduğunu düşünüyorum. Hazırlayan arkadaşları kutluyorum.

  • Sevgi Aydın 06 Mayıs 2014 11:08

    Güzel iş çıkarılmış,bir faaliyet raporundan çok daha fazlası olmuş

  • F.Ali Metin06 Mayıs 2014 11:00

    Örnek alınacak alışılmışın dışında bir çalışma olmuş emeğinize sağlık …

  • SEHER06 Mayıs 2014 10:49

    Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş. Klasik faaliyet raporları dışında eğlenceli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

  • Mehmet Avcı06 Mayıs 2014 10:30

    Aktifbank yine orjinal bir çalışma yapmış faaliyet raporunda. Sektörümüzde keşke böyle çalışmalar artsa, sektör biraz renklense. Finans dünyamıza, genel olarak siyah-beyaz sektörümüze farklı bir bakış açısı getirdiği için Önder Bey'e ve ekibine teşekkür ediyorum kendi adıma