BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAktif Bank’tan 300 milyonluk ihraç----

Aktif Bank’tan 300 milyonluk ihraç

Aktif Bank’tan 300 milyonluk ihraç
03 Temmuz 2013 - 11:40 www.finansgundem.com

Aktif Bank'ın VDMK (Varlığa Dayalı Menkul Kıymet) ihracının altıncısı da yatırımcılar tarafından ilgi gördü

Aktif Bank, 295,6 milyon TL tutarındaki Varlık Finansman Fonu’nun 6’ncı Emek Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihracını, BİST Nitelikli Yatırımcıya İhraç Pazarı'nda gerçekleştirdi. Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre, başta sigorta ve portföy yönetim sektörünün önde gelen temsilcileri olmak üzere yatırımcılardan ilgi gören ihraç, 55 aya varan vadelerde  17 ayrı dilimde ve dolaylı aktarım usulüne göre gerçekleştirildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir “Aktif Bank olarak, yenilikçi ve müteşebbis bankacılık yaklaşımımız ile sektörde öncü olduğumuz ve artık gelenekselleşen VDMK ihracımız ile ihraç ettiğimiz kâğıtların tamamını satmak suretiyle gerçekleştirdik. Türkiye’de bir ilke imza attığımız ve 6.sını gerçekleştirdiğimiz ihraç ile görüyoruz ki akıllıca yapılandırılarak pazara sunulan ürünler piyasa koşulları ne olursa olsun her zaman karşılık bulmaktadır. Aktif Bank olarak, inovatif ve öncü kimliğimizin bir yansıması olarak sektörde tekerlek izi bırakmaya, Türk sermaye piyasalarının derinleşmesinde etkin rol oynamaya ve sektöre öncülük etmeye devam edeceğiz” dedi.
VDMK’a “yüksek düzeyde yatırım yapılabilir” notu
Aktif Bank’ın (6) No'lu Emek Varlık Finansman Fonu yapılandırılmış finansman kapsamında ihraç edeceği Varlığa Dayalı Menkul Kıymetlerin reytingi, JCR Eurasia Rating uluslararası kredilendirme kuruluşu tarafından “yüksek düzeyde yatırım yapılabilir” kategorisinde değerlendirildi. 6’ncı VDMK’ın Uzun Vadeli Ulusal Notu ‘AAA (Trk)’ olarak belirlenirken, Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para notu ise Türkiye’nin ülke notu ile sınırlandırılmak kaydıyla (BBB-) olarak belirlendi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)