BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAktif Bank'ın VDMK ihracı 2 milyar TL'ye dayandı----

Aktif Bank'ın VDMK ihracı 2 milyar TL'ye dayandı

Aktif Bank'ın VDMK ihracı 2 milyar TL'ye dayandı
28 Kasım 2014 - 14:48 www.finansgundem.com

Aktif Bank, 200 milyon liralık yeni ihracı ile toplam VDMK ihracını 1.825 milyar liraya çıkardı

Türkiye’nin ilk Varlığa Dayalı Menkul Kıymetini ihraç eden yatırım bankası Aktif Bank, 200 milyon liralık yeni ihracı ile toplam VDMK ihracını 1.825 milyar liraya çıkardı. 4 yılı aşan vadesi ile 2014 yılı içerisinde, Türk hazinesinin TL cinsi ihraçlarından sonra en uzun vadeli özel sektör tahvili olma özelliğini taşıyor. Bunun yanında özel sektör ihraçları arasında en yüksek rating notu olan AAA notu ile yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Varlığa Dayalı Menkul Kıymet İhracı ile Türk sermaye piyasalarında genişletici bir rol üstlendiklerini belirten Aktif Bank Hazine’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Ünveren; “Türkiyenin ilk banka bonosu gibi ilk VDMK’sını da ihraç eden bankamız bugüne kadar 16.7 Milyar TL tutarında menkul kıymet ihracı yaparak sektörde öncü, yenilikçi ve dönüştürücü etkisini göstermiştir. 200 milyon liralık bu son ihracımız da portföy yönetim ve sigorta şirketleri tarafından yoğun talep görmüş ve dakikalar içinde ihraç başarıyla tamamlanmıştır. Bu alandaki başarılarımız Türk sermaye piyasasına çeşitlilik ve derinlik katan akıllıca kurgulanmış ürünlerin her daim yoğun taleple karşılanacağının bir göstergesidir” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)