BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAktif Bank ve Trade Bank of Iraq'dan işbirliği----

Aktif Bank ve Trade Bank of Iraq'dan işbirliği

Aktif Bank ve Trade Bank of Iraq'dan işbirliği
10 Nisan 2015 - 16:07 www.finansgundem.com

Türkiye ve Irak bankacılığının iki liderinden, Irak’in kalkınmasi için hayati projelerde stratejik işbirliği

Aktif Bank, Irak’ın en büyük bankacılık kuruluşu ve sermayesi tamamen Irak devletine ait olan Trade Bank of Iraq (TBI) ile birlikte ortak proje finansmanı faaliyetlerine yönelik stratejik bir iş birliği için anlaşmaya vardı. Irak’ın gelişimi için önem arz eden projelerin finansmanı tarafında uluslararası alanda da işbirliği yapacak olan iki bankanın bu stratejik işbirliğinin Türkiye ile Irak arasındaki yıllık 10 milyar USD’yi geçen ticaret hacmine de katkı sağlaması hedefleniyor.
 
Anlaşma, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından 10 Nisan 2015 tarihinde İstanbul’da düzenlenen ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ve Iraklı bakanların katıldığı “Irak’ta Yatırım Olanakları Konferansı” kapsamında gerçekleşen törenle, Aktif Bank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Usta ve Trade Bank of Iraq CEO’su Hamdiyah Mahmood Al-Jaff tarafından imzalandı.
 
TARİHİ BİR ADIM ATILIYOR


Irak’ın önemli enerji kaynakları ve altyapı gelişim alanlarına sahip olduğunu belirten Aktif Bank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Usta, finanse edilecek projelere ve Irak’ın geleceğine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:
 
“Aktif Bank yönetimi olarak, Irak’ın uzun vadeli gelişimini olumlu değerlendiriyoruz. İşbirliğimiz ile Irak’ın altyapı gelişiminin yanında ekonomik ve toplumsal kalkınmasına da katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Elektrik üretimi ve petrokimya sanayi alanında çok sayıda projenin gerçekleştirilmesini planlıyoruz. Bu sayede, Irak’ın yeniden inşası ve ülkenin gelişiminde tarihi bir adım atmış olacağız. Güçlü ve kalkınmış bir Irak hem Türkiye hem de bölge için önem arz etmektedir ve bu hususta her iki bankanın da sağladığı finansman desteği hedeflere daha kısa vadede ulaşılması için önemli bir destektir.”
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)