BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAksiyon filmlerini aratmadı: Alıkonan kripto trader çetenin elinden kaçmayı başardı----

Aksiyon filmlerini aratmadı: Alıkonan kripto trader çetenin elinden kaçmayı başardı

Aksiyon filmlerini aratmadı: Alıkonan kripto trader çetenin elinden kaçmayı başardı
15 Kasım 2021 - 13:58 www.finansgundem.com

Kripto para alım satım işlemi yapan bir yatırımcı, yeraltı çetesi tarafından kaçırıldı.

Bir kripto para yatırımcısı yeraltı çetesi tarafından kaçırılıp alıkondu. Suçlular, yatırımcıyı serbest bırakmak için 3,8 milyon dolar fidye istedi.

Hong Kong yerel basınında çıkan habere göre, 39 yaşındaki bir kripto para yatırımcısı, yeraltı çetesi tarafından kaçırıldı. 

Haberde, soruşturma kapsamında Hong Kong kolluk kuvvetleri tarafından yedi kişinin yakalandığı belirtildi. Yetkililer, soruşturmanın sürdüğünü, olayla bağlantılı daha fazla tutuklamanın olabileceğini söyledi.

Habere göre mağdur şahıs, 6 Kasım tarihinde kaçırıldı. Cüzdanında bulunan Tether (USDT) birikimini Hong Kong dolarına çevirmek isteyen şahıs, alım satım işlemi için anlaştığı kişilerle şehir dışındaki bir binada buluştu ve saldırıya uğradı.

Şahsa şiddet uygulayan suçlular, dijital cüzdanındaki kripto varlıklara erişmek için zorladılar. Trader daha sonra, gözleri bağlanarak şehir dışındaki bir köye götürüldü ve orada alıkoyuldu.

Kendisinden haber alamayan ailesi, 9 Kasım tarihinde polise başvurdu. Yapılan aramada şahsın alıkonduğu yer tespit edildi. Yapılan araştırmada, mağdur şahsın rehin tutulduğu kulübenin çatısından kaçtığı ortaya çıktı. Polis tarafından kurtarılarak hastaneye sevk edilen şahıs, tedavi altına alındı.

Cointelegraph tarafından haberi yapıldığı üzere, Çiftlik Bank dolandırıcılığı ile gündeme oturan ve Brezilya'da teslim olduktan sonra Türkiye'ye getirilerek cezaevine gönderilen Mehmet Aydın, mahkemedeki ifadesinde "Bitcoin ile parasını 10'a katladığını" ileri sürmüştü.

Diğer taraftan, Netflix'in popüler dizisi Squid Game'den ilham alan bir kripto para birimi, “rug pull” adı verilen dolandırıcılık yöntemiyle yatırımcılarını 3,38 milyon dolar zarara uğratmıştı.

Yatırımcı tutuyor, trader satıyor

 

Pandemi traderların bonuslarını da vurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)