BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAksigorta’nın bilançosu zarara döndü----

Aksigorta’nın bilançosu zarara döndü

Aksigorta’nın bilançosu zarara döndü
08 Şubat 2022 - 09:33 www.finansgundem.com

Geçen yılın son çeyreğinde bilançosu zarar dönen Aksigorta’nın karında yüzde 57 oranında düşüş yaşandı. Uğur Gülen yönetimde önemli değişiklikler yaptı

FİNANSGUNDEM.COM

Aksigorta (#AKGRT) 2021 yılı dördüncü çeyreğinde 41,5 milyon lira net zarar açıkladı. Şirket, bir önceki yılın aynı döneminde 99,5 milyon lira kar açıklamıştı. Ak Sigorta'nın genel teknik bölüm dengesinde 31,4 milyon lira gider oluşurken, net yatırım gideri 11,3 milyon lira olarak gerçekleşti.
Dördüncü çeyrek bilançosunun etkisiyle şirketin 2021'deki net dönem karı 189,4 milyon lira olarak gerçekleşerek bir önceki yıla göre %57,3 oranında düşüş gösterdi.

ORGANİZASYON YAPISI DEĞİŞTİ

2022 yılı başında şirketin üst yönteminde yaşanan değişimde zarara dönen bilançonun etkisinin olduğu söyleniyor.

Kısa bir süre önce Genel Müdür Uğur Gülen yönetiminde organizasyon yapısında bazı değişiklikler gerçekleşti. Buna göre, Kurumsal Teknik, Satış, Hukuk ve Reasürans Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Fahri Altıngöz 2022 yılı itibariyle “Genel Müdür Vekili” unvanı verildi. Fahri Altıngöz’ün yönetimindeki Acente, Kurumsal Banka, Broker ve Sağlık Satış bölümleri, Genel Müdür Yardımcısı Tolga Tezbaşaran’ın sorumluluğu altında; “Satış Kanalları Yönetimi ve Sağlık” fonksiyon adıyla birleştirildi.

Fahri Altıngöz’ün yönetimindeki Reasürans, Teknik ve Risk Mühendisliği bölümlerinin sorumluluğunu “Teknik, Reasürans ve Müşteri Deneyimi” fonksiyon adıyla Genel Müdür Yardımcısı Metin Demirel üstlendi. Metin Demirel’den boşalan “Teknoloji ve Operasyonel Mükemmellik” fonksiyonu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Kaan Konak atandı.

Yine Fahri Altıngöz yönetiminde bulunan Hasar Hukuk ve Bedeni Hasar ile Kurumsal Hukuk ve Uyum bölümleri; “Hukuk ve Bedeni Hasar” bölümü olarak “Hasar ve Hukuk” fonksiyonu altında Genel Müdür Yardımcısı Soner Akkaya’nın sorumluluğunda birleştirildi.

Aksigorta üst yönetim yapısında önemli değişiklikler

 

Aksigorta’nın prim üretimi 4 milyara yaklaştı

 

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)