BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkşener'in açıklamaları dünya basınında geniş yankı buldu----

Akşener'in açıklamaları dünya basınında geniş yankı buldu

Akşener'in açıklamaları dünya basınında geniş yankı buldu
03 Mart 2023 - 19:45 www.finansgundem.com

İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener'in açıklamaları dünya basınında da yankı buldu. Reuters Türkiye Büro Şefi, "Türkiye'nin Erdoğan karşıtı muhalefeti kargaşa içinde" dedi

İYİ Parti'nin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıp İstanbul ve Ankara'nın CHP'li belediye başkanlarına çağrı yaparak, altılı masadan kalkması, dünya basınında geniş yankı buldu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in basın toplantısı yabancı haber ajansları tarafından son dakika gelişmesi olarak verildi.

Reuters Türkiye şefi: Muhalefette şok ve kargaşa

Akşener'in açıklamalarını cümle cümle flaş haber olarak geçen İngiliz haber ajansı Reuters, "İYİ Parti muhalefet ittifakından çekilme sinyali verdi" başlıklı haberinde, Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a çağrı yapmasına dikkat çekildi.

Reuters'ın Türkiye Büro Şefi Jonathan Spicer da Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Türkiye'nin Erdoğan karşıtı muhalefeti -seçimlere iki aydan kısa süre kala- Akşener'in ittifaktan ayrılması ve İstanbul ile Ankara belediye başkanlarına cumhurbaşkanı adayı olma çağrısı yapmasının ardından şok ve kargaşa içinde."

WSJ Türkiye muhabiri: Koalisyon çatlıyor

Wall Street Journal gazetesinin İstanbul muhabiri Jared Malsin, Twitter hesabından şu yorumu yaptı:

"Türkiye'nin muhalefet koalisyonu çatlıyor. Bu durum Erdoğan'a potansiyel olarak, Mayıs'ta düzenlenmesi beklenen seçimlerde devasa bir avantaj veriyor olabilir."

Economist'in Türkiye muhabiri: Varolan çatlaklar ayrışmaya dönüştü

The Economist dergisinin Türkiye muhabiri Piotr Zalewski, "Türkiye muhalefetindeki çatlaklar bir süredir görülüyordu. Şimdi bunlar açık bir ayrışmaya dönüştü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceğini söyledi ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu aday olmaya çağırdı" dedi.

"Erdoğan'ı koltuğundan etme şansını kaybediyorlar"

Bloomberg'in Orta Doğu muhabirlerinden Zainab Fattah ise "Türkiye'de muhalefet, mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a meydan okuyacak ortak adayda anlaşamamaları nedeniyle krizde. Bu durum, ülkenin en uzun süredir görevde olan liderini koltuğundan etmek açısından nadir bir şansı yokuşa sürüyor" yorumunu yaptı.

CHP'li Nazlıaka hakkında suç duyurusu

 

Kılıçdaroğlu: Bu sofrada Erdoğan dilinin olmaması gerekirdi

 

Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

 

Akşener: Dayatmalara boyun eğmeyeceğiz