BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkşener’den net 3 bin lira asgari ücret önerisi----

Akşener’den net 3 bin lira asgari ücret önerisi

Akşener’den net 3 bin lira asgari ücret önerisi
01 Aralık 2020 - 15:44 www.finansgundem.com

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener asgari ücretli çalışanların brüt kazancının tamamının ödenmesi önerisinde bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada asgari ücretli çalışanların brüt kazancının tamamının ödenmesi önerisinde bulundu.

Akşener konuşmasında "Mevcut durumda brüt asgari ücret 2 bin 943 lira. Gelir vergisi, SGK primi ve işsizlik sigortası fonu kesintileri yapıldıktan sonra çalışanımızın eline net 2 bin 325 lira geçiyor. Diğer taraftan asgari ücretli bir çalışanı istihdam etmek için işverenimizin cebinden 3 bin 458 lira çıkıyor. Bu hem maaşı kuşa dönen çalışanımız açısından hem de yüksek bir maliyet üstlenen isverenimiz açısından kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

Akşener, brüt asgari ücretin 3 bin liraya çıkarılıp çalışana brüt kazancın tamamının ödenmesini önerdiklerini ifade etti.