BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkşener'den Kılıçdaroğlu'na kritik ziyaret----

Akşener'den Kılıçdaroğlu'na kritik ziyaret

Akşener'den Kılıçdaroğlu'na kritik ziyaret
04 Haziran 2018 - 13:58 www.finansgundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Millet İttifakı" olarak, demokratik parlamenter sistemi nasıl inşa edecekleri, parlamentoyu nasıl güçlendirecekleri konusunda görüştüklerini söyledi

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener,  Kılıçdaroğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmenin  ardından Kılıçdaroğlu ve Akşener ortak basın açıklaması yaptı.

Sahada, "Millet İttifakı"nın parlamentoda çoğunluğu sağlayacağını,  anketlerde de bunun çıktığını ileri süren Akşener, seçmenin, "demokrasinin tam  uygulandığı, parlamentonun güçlü olduğu iyileştirilmiş parlamenter sistemi"  istediğini savundu.

Ziyarette, bu gözlem ve bilgilerini Kılıçdaroğlu ile paylaştığını  aktaran Akşener, Kılıçdaroğlu'na, 24 Haziran'dan önce komisyon kurup bir araya  gelerek, parlamenter sistemin nasıl olacağı konusunun yol haritasının milletle  paylaşılması önerisinde bulunduğunu dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun da bunu kabul ettiğini belirten Akşener, bu konuda  Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu ve  Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile de görüştüğünü söyledi.

"ÇALIŞMALAR RAHAT BİR ATMOSFERDE GİDİYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Akşener'e teşekkür ederek,  "Seçim çalışmaları son derece rahat bir atmosferde gidiyor. Bütün engellemelere,  iktidarın, hükümetin bütün baskılarına karşın, devletin bütün imkanlarını  kullanmalarına karşın bu ülkeye demokratik parlamenter sistemi getirmek ve  TBMM'yi daha güçlü kılan bir anlayışla yola çıktık. O yolda yürüyoruz." dedi.

Vatandaşın, demokratik parlamenter sisteme geçişin takvimini  beklediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Genel Başkanın böyle bir önerisi oldu. Bizim açımızdan keyifli  bir öneri bu. Bu önerinin gereğini yerine getireceğiz. Demokratik parlamenter  sistemi nasıl inşa edeceğimiz, parlamentoyu nasıl güçlendireceğimiz, Türkiye'nin  önündeki engelleri nasıl kaldıracağımız, yargının bağımsızlığı, güçlendirilmiş  parlamento, milletvekillerinin parlamentoda özgür iradeyle oy kullanmalarının  sağlanması ve bütün hukuk sisteminin darbe hukukundan arındırılması konularında  ekipler ortak bir çalışma yapacaklar."

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)