BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkşener'den güçlendirilmiş parlamenter sistem mesajı----

Akşener'den güçlendirilmiş parlamenter sistem mesajı

Akşener'den güçlendirilmiş parlamenter sistem mesajı
11 Haziran 2022 - 21:58 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını açıklaması ve muhalefete 'Adayınızı açıklayın' çağrısı hakkında konuşan İYİ Parti lideri Akşener, "Sayın Erdoğan’a bir tavsiyem, bir çağrım var. Alsın seçim kararını, öbür gün adayımızı açıklayalım" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk canlı yayınında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığını açıklamasıyla ilgili konuştu.

Akşener, “Sayın Erdoğan'ın adaylığını ilan etmesi için kendisine ‘Hayırlı olsun' diyorum. Çünkü aday olup olmayacağı konusunda epey bir dedikodu vardı. Hukuki tartışma ayrı. Bir dedikodu vardı… Onun için hayırlı olsun” dedi.

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili açıklamalarda bulunan Akşener, şunları söyledi:

“Biz, altılı masada bulunan genel başkanlar, Cumhurbaşkanı adaylığını konuşmama kararı aldık. Bunu da diğer arkadaşlarımın hepsi söyledi. ‘Konuşmadık, konuşmayacağız’ dedik, orada bir sorun yok.

Biz Cumhurbaşkanı adaylığının ötesinde, bu ucube sistemin ortadan kalkması, halk oyuyla, demokrasiyle, insanların tercihiyle değişmesi ve güçlendirilmiş parlamenter siteme geçilmesiyle ilgili bir iddianın sahibiyiz ve onun etrafında birleştik.

Cumhurbaşkanı adaylığı üstünden yapılan her bir tartışma, o asıl olması gereken konunun tartışılmadığı, onun gözden kaçırıldığı, perdelendiği bir tartışma biçimi. Biz bunu reddediyoruz.”

Erdoğan’a çağrıda bulunan Akşener, “Sayın Erdoğan'a bir tavsiyem, bir çağrım var. Alsın seçim kararını, diyelim ki yarın aldı, 3 ay sonra seçim var. Yarın (seçim kararı) alsın, öbür gün adayımızı açıklayalım. 2023 Haziran'ında dediğinde o zaman biraz bekleyecek. Bekleyecek ve meraklanacak. Bu sistemi tartışmadıkça o yün yumağına düşmeyeceğiz” diye konuştu.

Erdoğan'ın “Adayınızı açıklayın” çağrısına değinen Akşener, “Her şey bir yün yumağı. Onu ilk bozan da İYİ Parti'dir. Biz o yün yumağına kapılmayacağız” dedi.

Akşener: Yemin billah ediyorum aday olmayacağım

 

Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi!

 

Meral Akşener'den 'başbakanlık' mesajı