BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkşener’den Akkuyu tepkisi: Bu kabul edilemez----

Akşener’den Akkuyu tepkisi: Bu kabul edilemez

Akşener’den Akkuyu tepkisi: Bu kabul edilemez
01 Ağustos 2022 - 15:02 www.finansgundem.com

İYİ Parti lideri Akşener, Mersin'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Tesisi'nde, yüklenici firmalarından IC İçtaş'ın sözleşmesinin Ruslar tarafından feshedilmesine tepki gösterdi.


Tamamlandığında Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak Akkuyu NGS’de ‘fesih’ tartışması yaşanıyor. 12 yıl önce Ruslar tarafından başlanan projenin ana geliştiricisi Akkuyu Nükleer A.Ş. inşaat işlerinde katılımcıların yapılandırılmasının yeniden düzenlenmesine karar verildiğini belirterek IC İçtaş ile sözleşmesini feshettiğini duyurdu.

IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den yapılan açıklamada ise Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin sözleşmenin feshedildiği yönündeki basın açıklamalarının hukuken geçersiz olduğu ifade edildi.

Bugün sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şu ifadeleri kullandı:

Teknoloji transferi ve yüksek teknolojili üretim, ülkemizin kalkınması için stratejik öneme sahip. Ancak Akkuyu’da yapılan hukuksuz fesih işlemi, Türk şirketinin tasfiye edilerek ülkemizin nükleer enerji alanındaki gelişimini engellemek anlamına geliyor. Bu kabul edilemez.

Rusya ile kurulan asimetrik ilişki biçimi artık sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Enerji Bakanlığını, konuyla ilgili millî sorumluluğunun bilinciyle hukuki yetkilerini ivedilikle kullanmaya ve gerekirse santrali millîleştirmek üzere gerekli adımları atmaya davet ediyorum.

Meral Akşener, Instagram'da soruları yanıtladı

 

Akkuyu'da Türk şirketlerine 3.2 milyar dolarlık sipariş

 

"Elektrik pahalı olacaksa Akkuyu'yu niye kurduk"

 

Akkuyu Nükleer'de sözleşme feshi krizi