BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAksaray'da insanlık ayıbı: Otizmli çocukları yuhaladılar----

Aksaray'da insanlık ayıbı: Otizmli çocukları yuhaladılar

Aksaray'da insanlık ayıbı: Otizmli çocukları yuhaladılar
07 Kasım 2019 - 00:20 www.finansgundem.com

Aksaray'da özel eğitim sınıflarının kapatılmasını isteyen velilerin, otizmli öğrencileri yuhaladığı iddia edildi

T24'ün haberine göre, Aksaray'da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda velilerin, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep etti. İddiaya göre, okulun çıkış saatinde bir araya gelen veliler, otizmli çocukları yuhaladı. Türkiye Otizm Meclisi konuya ilişkin açıklamasında eğitim hakkının anayasanın güvencesi altında bulunduğuna dikkat çekti. Türkiye Otizm Meclisi önlem alınması için gerekli girişimlerin de başlatılacağını duyurdu. İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Sedef Erken de yaşananlara "Keşke biraz insan olabilseniz ve bu birlik halinizi, gücünüzü faydalı işlerde kullansanız" ifadeleriyle eleştirdi. Yetkililerin önem almadığının altını çizen Erken velilere de "Umarım çocuklarınızda karşınıza çıkmayan otizm ve benzeri nörolojik farklılıklar torunlarınızda karşınıza çıkınca derneklerimize gelir destek isterseniz. Bugünkü bütün kötülüğünüze rağmen o gün yine biz elinizden tutacağız. Çünkü size benzemiyoruz ve hiçbir zaman benzemeyeceğiz" sözleriyle tepki gösterdi. 

Sedef Erken'in Twitter'dan paylaştığı mesajlar şöyle:

Türkiye Otizm Meclisi: Eğitim hakkının engellenmesi keyfi kararlara bağlı değildir

Türkiye Otizm Meclisi'nden Aksaray'da yaşananlara ilişkin yapılan ve Twitter hesaplarından paylaşılan açıklama şu şekilde:

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)