BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAkşam'a ne olacak?----

Akşam'a ne olacak?

Akşam'a ne olacak?
11 Eylül 2013 - 08:44 www.finansgundem.com

Cengiz-Limak-Kolin, Akşam, SkyTürk, Alem FM ve Alem Dergisi'ni almaktan vazgeçti. Bundan sonra ne olacak?

Cengiz-Limak- Kolin’den yapılan açıklamada, “ Türkiye Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetiminde bulunan Türk Medya Grubu (Akşam Gazetesi, SkyTürk360, radyo ve dergiler) ile ilgili satın alma yolundaki girişimimizden vazgeçmiş bulunmaktayız” denildi.

Radikal'de yer alan habere göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri Cengiz-Limak ve Kolin ile görüşmelerin eski sahibi Mehmet Emin Karamehmet tarafından yürütüldüğünü belirterek, “Karamehmet’e satış için verilen bir süre var. Bu süre satış etkilenmemesi için açıklanmıyor. Ticari sır. Eğer verilen süre sonunda satılmazsa TMSF iktisadi bütünlük haline getirip satar” dediler.

TMSF, mayıs ayında 455 milyon dolarlık borcundan dolayı Karamehmet’in bazı şirketlerine el koymuştu. Bunlar içinde Akşam Gazetesi, SKyTürk de vardı. Cengiz-Kolin-Limak ortaklığı 19 Temmuz tarihinde Akşam ve SkyTürk’ü 60 milyon dolara satın aldıklarını duyurmuşlardı. Yaklaşık 1.5 ay süren pazarlığın sonunda üçlü grup satın alma girişiminden vazgeçtiklerini bildirdiler.

 TMSF yetkilileri, şirketlerin satışı ile ilgili Mehmet Emin Karamehmet’le protokol yapıldığını belirterek, daha önce de örneğin Toprak Grubu’nda yapıldığı gibi şirketlerin satışı için eski sahiplerine yetki verildiğini söylediler. Yetkililer, “Karamehmet şirketleri daha iyi fiyata satacağı gerekçesiyle her şirket için protokol yapıldı. Akşam ve SkyTürk için de bir protokol yapıldı. Bu protokolde belli bir tarihe kadar satış yapılması için süre verildi. Sürenin sonunda eğer satış olmazsa TMSF iktisadi bütünlük haline getirip satar. Ama zaten TMSF’nin şirketler içinde atadığı kişiler var. Sürenin sonu beklenecek” dediler.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)