BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAKM'nin ziyaretçi sayısı 115 bini aştı----

AKM'nin ziyaretçi sayısı 115 bini aştı

AKM'nin ziyaretçi sayısı 115 bini aştı
28 Aralık 2021 - 13:45 www.finansgundem.com

Kapılarını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açan Atatürk Kültür Merkezi (AKM), iki ayda 115 bini aşkın sanatseverin uğrak noktası oldu.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Hasan Uçarsu'nun bestelediği, librettosunu Halit Refiğ'in aynı adlı senaryosundan hareketle Bertan Rona'nın yazdığı "Sinan" operasının prömiyeriyle açıldı.

AKM, ayrıca, "Uyuyan Güzel" balesi, "Aida" operası, "Uçmak: Hezarfen Ahmed Çelebi", "Anna Karanina" ve "Yol" oyunu ile Grammy ödüllü sanatçı Chris Botti, Fransız caz sanatçısı Hindi Zahra, Londra Filarmoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın da aralarında bulunduğu onlarca etkinliğe de ev sahipliği yaptı.

Türk operasının "gurur binası"

Hareketli sahnesi, akustik performansı ve 2 bin 40 kişilik kapasitesiyle Türk operasının "gurur binası" olarak inşa edilen opera salonu, açık kaldığı 2 haftalık süre içinde yaklaşık 19 bin izleyiciyi ağırladı. Tiyatro salonundaki etkinlikleri 35 bin, çok amaçlı salondaki etkinlikleri ise 2 bin kişi izledi. Çocuk sanat merkezindeki etkinliklere katılan çocukların sayısı ise 250 oldu.

Bu etkinliklerin yanı sıra sanatseverlerin beğenisine sunulan sergiler, kütüphane ve sinemayla birlikte AKM'nin ziyaretçi sayısı 115 bini aştı.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın (İDSO) 30 Aralık'ta gerçekleştireceği konserle yılı kapatacak AKM'de, 4-6 Ocak'ta "Leyla ile Mecnun" adlı tiyatro oyunu, 8-9 Ocak'ta ise "Norma" operası sanatseverlerle buluşacak.

Atatürk Kültür Merkezi'nde lazer ve ışık gösterisi

 

Atatürk Kültür Merkezi açıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)