BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringAKLease 20 milyon euro kredi aldı----

AKLease 20 milyon euro kredi aldı

AKLease 20 milyon euro kredi aldı
20 Temmuz 2012 - 14:57 www.finansgundem.com

AKLease, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projeleri için Proparco’dan 20 milyon euro kredi sağladı.

AKLease, öncüsü olduğu yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerinin finansmanında kullanılmak üzere, ortakları arasında Fransız Kalkınma Ajansı, Fransız ve Uluslararası Finansal Kuruluşlar olan Proparco’dan 7 yıl vadeli 20 milyon EUR tutarında kredi sağladı.
2007 yılında KOBİ’lerin leasing ihtiyaçlarını finanse etmek amacıyla alınmış 15 milyon EUR ile, AKLease’in Proparco’dan sağladığı toplam kredi tutarı 35 milyon EUR’ya ulaşmış oldu.
AKLease Genel Müdürü Tuncer Mutlucan, yenilenebilir enerji projelerinin leasingi konusunda, sektörde öncü konumda olduklarını, çevresel ve sosyal sorumluluk politikaları ile uyumlu, uzun vadeli, yenilikçi ve rekabetçi leasing çözümleri sağlayarak enerji alanındaki yatırımcıları desteklediklerini iletti. Proparco’dan sağladıkları bu kredi ile yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarını desteklemeye devam edeceklerini belirten Mutlucan, Fransız Kalkınma Ajansı Türkiye Temsilcisi Laetitia Dufay başta olmak üzere, bu kredinin AKLease’e verilmesinde emeği geçen tüm Proparco çalışanlarına teşekkür etti.
Proparco Genel Müdür Yardımcısı Marie-Hélène Loison, bu kredinin Türkiye’nin enerji verimliliği artışı ve enerji arzı çeşitliliği için bugüne kadar gösterilmiş çalışmalara ilave bir katkı sağlayacağını ifade etti. Loison sözlerini, “Yenilenebilir enerji projelerinin uzun vadeli finansman imkânları ile desteklenmesini çok önemsiyoruz. Proparco olarak, sektörün önemli oyuncusu AKLease üzerinden, enerji sektörüne kaynak aktardığımız için gurur duyuyoruz” diyerek bitirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)