BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkkuyu’daki nükleer santral inşaatıyla ilgili Rusya’dan açıklama----

Akkuyu’daki nükleer santral inşaatıyla ilgili Rusya’dan açıklama

Akkuyu’daki nükleer santral inşaatıyla ilgili Rusya’dan açıklama
22 Ekim 2019 - 18:31 www.finansgundem.com

Rosatom Başkanı Lihaçev, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 3. bloku ile ilgili inşaat lisansını önümüzdeki yılın mart ayında almayı beklediklerini ifade etti

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom Başkanı Aleksey Lihaçev, Mersin'de yapılan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 3. bloku ile ilgili inşaat lisansını önümüzdeki yılın mart ayında almayı umduklarını açıkladı.

Sputnik’teki habere göre, basın mensuplarına Akkuyu NGS’nin yapımının gidişatı ile ilgili bilgi veren Lihaçev, 3. bloku ile ilgili inşaat lisansını önümüzdeki yılın mart ayında almayı umduklarını belirtti. Lihaçev, “Geçen yıl 1. blok ile ilgili lisans alınmıştı, çalışmalar tam hız devam ediyor, 28 Temmuz'da da 2. blok için alındı. Mart itibarıyla 3. blok ile ilgili lisansı almayı bekliyoruz” dedi ve ekledi:

“Aynı zamanda tüm altyapı çözümlerini de üretiyoruz. Özellikle de liman kuruldu, limanla ilgili de lisans alınacak, ilk ağır yükler bu yaz geldi.”

Lihaçev daha önce ise Akkuyu NGS'nin 3. blokunun inşaat lisansını bu yılsonu ya da önümüzdeki yılbaşı almayı beklediklerini duyurmuştu.

Akkuyu NGS’nin 2. enerji blokuna ait ilk beton dökümünün bu yılsonuna kadar yapılması bekleniyor.

YÜZDE YÜZÜ RUSLARA AİT

Hisselerinin yüzde 100'ünün Rusya'ya ait olan Akkuyu Nükleer proje şirketi, Akkuyu NGS projesini hayata geçiriyor. Rusya ile Türkiye'nin Akkuyu'nun inşaatı konusunda imzaladıkları anlaşmada, şirket hisselerinin yüzde 49'unu dış yatırımcılara satma imkânı öngörülüyor.

Daha önce birçok Türk şirketinin Akkuyu Nukleer şirketinin hisselerine ilgi duyduğu açıklanmıştı. Projenin toplam maliyeti ise yaklaşık 22 milyar dolar.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)