BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAkıllı telefon piyasası yerinden oynayacaktı!----

Akıllı telefon piyasası yerinden oynayacaktı!

Akıllı telefon piyasası yerinden oynayacaktı!
24 Haziran 2013 - 15:18 www.finansgundem.com

İstanbul'da yapılan operasyonda 20 milyon TL değerinde 36 bin kaçak akıllı telefon ele geçirildi

İstanbul'da, Çin'den getirilen 20 milyon lira değerinde kaçak cep telefonu emniyeti arayan bir ihbarcı sayesinde ele geçti. Tek bir seferde ele geçirilen 36 bin 558 adet akıllı telefon, piyasayı önemli ölçüde etkileyecek seviyede. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü arayan bir kişi, Çin'den binlerce cep telefonu getirilerek piyasaya sürüleceği ihbarında bulundu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine harekete geçti.
Cep telefonlarının Bahçelievler'de bir antrepoda tutulduğu belirlendi. 13 Haziran 2013 günü harekete geçen ekipler, antrepoyu bastı. Aramada, 36558 İphone ve Samsung cep telefonu, 96 bin USB kablosu, 3670 kol saati, 1200 elektronik sigara ağızlığı ve 270 cep telefonu aksesuarı ele geçti.
Antreponun ortağı ve gümrük müşaviri gözaltına alındı. Cep telefonlarının İMEİ numaralarının Çin'e gönderildiği, telefonların bu numaralarla üretilerek klonlandığı tespit edildi.
Elektronik eşyaların Ankara'da faaliyet gösteren bir şirket üzerinden gümrükten kablo olarak geçirildiği saptandı. Polis, ele geçen cep telefonlarının 20 milyon lira değerinde olduğunu ve internet üzerinden satılmak üzere getirildiğini belirledi.
İki kişi, emniyetteki sorgularının ardından savcılık talimatıyla serbest kaldı. Polis, soruşturmanın sürdüğünü, gümrük ve cep telefonlarını getiren şirketle ilgili çalışmanın sürdüğünü bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)