BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiAkıllı saat savaşı başladı----

Akıllı saat savaşı başladı

Akıllı saat savaşı başladı
25 Haziran 2013 - 09:50 www.finansgundem.com

Müzik gibi uygulamalara anında ulaşabilen akıllı saatler alkol testi bile yapabiliyor

Nefes tahlili yapan, Facebook, Twitter, Instagram, SMS, e-posta, müzik gibi uygulamalara anında ulaşabi len akıllı saatler alkol testi bile yapabiliyor . Bugün Gazetesinin haberine göre teknoloji dünyasının yeni trendi haline gelen akıllı saat pazarı hızla büyümeye devam ederken Google,  Apple, Sony, LG, Samsung ve Casio 'nun ba şını çektiği neredeyse tüm dünya teknoloji devleri de bu pazardan  geri kalmamak için var güçleriyle çalışıyorlar. En az akıllı cep telefonları kadar popüler olması beklenen akıllı saatler, ufak boyutları ile kullanıcılara çok büyük imkanlar vaat ediyorlar.  ABI  Research tarafından yapılan bir araştırmaya göre yıl sonuna kadar en az 1.2 Milyon akıllı saat satışı gerçekleşmiş olacak. 
Çağın en populeri
Facebook, Twitter, Instagram ve e-mail gibi uygulamalara ulaşabilen, vücut değerlerini ölçmekten hava durumunu bildirmeye kadar pekçok fonksyona sahip kol saatleri çağın en populer ürünü olarak gösteriliyor
İşte yılın en trend cihazları
I'm Watch
iPhone ve Android‘li telefonlar üzerinden kontrol edilebilen cihaz Türkiye’de de 899 liradan satışa sunuldu. Gelen tüm aramaları ve mesajları gösteren kol saatinde numara çevirerek veya rehberdeki ismi söyleyerek kolay bir şekilde arama yapılabiliyor. 52,90 x 40,60 x 10 mm ölçülerindeki ve 95 gram ağırlığındaki kol saatinin teknik detayları arasında IMX233 işlemci, 4 GB Flash Bellek, 128 MB RAM ve 240×240 piksel çözünürlüklü 1,54 inç renkli ekran yer alıyor.
GEAK
Android 4.1 işletim sistemli ve NFC'li kol saati gücünü 1 GHz hızında çalışan MIPS tabanlı JZ4774 işlemciden, 512 MB RAM'den ve 500 mAh kapasiteli pilden alıyor. 1,55 inçlik dokunmatik ekrana sahip cihaz, 240x240 piksel çözünürlükte üretildi.
Saatte 4 GB depolama alanı, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS ve FM radyo da bulunuyor. IPX3 sertifikası sayesinde suya da dayanıklı olan 8 mm kalınlığındaki kol saatinde kan basıncı, vücut ısısı, adım ve ruh hali bilgiler de kullanıcılara sunuluyor.
CASIO
CASIO'nun G-SHOCK BG-5600, GB-6900 serisi akıllı saatleri, telefonlar ile Bluetooth üzerinden iletişime geçerek gelen aramaları bildirme, e-postalardan haberdar etme, mesaj uyarıları görüntüleme gibi işlevler sunuyor.
Bunun yanında telefonunuzun saat ve tarihini ayarlama, alarm kurma ve alarm sesini değiştirme gibi işlemleri saat üzerinden yapabilme gibi olanaklar da sağlanıyor. Titreşim özelliği de bulunan koleksiyon, bu özelliğini hem çağrılarda kolunuzda titreyerek, hem de cep telefonunuzdan çok uzaklaştığınızda sizi uyarmak için titreyerek gösterebiliyor.
Pebble
Renkli bir LCD ekran yerine siyah-beyaz eInk ekran kullanan cihaz, 150 dolarlık uygun bir fiyat etiketine sahip. Pili 7 gün dayanan saat, Android 2.3+ ve iOS 5+ ile uyumlu. Saat, Bluetooth 4.0 baglanti protokolünü kullanarak, yeni aramalarda, SMS'lerde ve e-posta kutusuna düsen yeni mesajlarda bildirim yapabiliyor.
MetaWatch
MetaWatch'ın şu an Frame ve Strata adlı iki cihazı bulunuyor. İki saat de 96x96 çözünürlüklü siyah-beyaz LCD ekrana, Bluetooth'a, titreşimli uyarıya ve ivmeölçere sahipler. Saatleri Android 2.3 veya üzeri ile eşleştirmeniz mümkün. Apple kullanıcıları ise onu sadece iOS 6 ile eşleştirebiliyorlar.
Sony SmartWatch
Saat, akıllı bir telefonda var olan mesajlaşma, takvim, sosyal ağ bağlantıları, çevrimiçi uygulamalar ve müzik çalar özelliklerine sahip. Android işletim sistemiyle çalışan Sony SmartWatch, Google Play Store'da yer alan Gmail, Outlook uygulamaları indirilerek e-postaların kontrol edilmesine imkan tanıyor. Cihazın en güzel özelliklerinden biri de Takvim uygulaması. Takvimde kayıtlı her bildirimi titreyerek Haber veren akıllı saat, ekranına dokunularak detayların görüntülenmesini sağlıyor.
The Smile
The Smile isimli bileklik, akıllı telefon, akıllı saat ve kişisel asistan deneyimini bir arada sunuyor.Geleceğin saati olarak belirtilen fütüristik tasarımlı cihazda Linux işletim sistemi yer alıyor. Texas Instruments tarafından geliştirilen OMAP 5 işlemciyi, 2 GB RAM’i ve 128/256 GB SSD depolama alanını bünyesinde barındıran cihazda nano-SIM kart kullanılıyor.
Kisai
Tokyoflash şirketinin Kisai Intoxicated adını verdiği saatte özel tasarım alkolmetre yer alıyor. Saatin sağ kısmındaki tıpayı çekerek kullanıma hazır hale getireceğiniz nefes ölçer ile kaç promil alkol aldığınızı yakın sonuçlarla görebiliyorsunuz. Saatin kadranında sol kısım saati gösterirken, sağdaki dar kısım ise 10 farklı seviyede promil ölçümü yapabiliyor. Ayrıca düşük, orta ve sınır seviyesi alkol durumuna göre ekran üç farklı renge bürünebiliyor. Saatte ayrıca ne kadar ayık olduğunuzu anlayabileceğiniz mini bir zamana karşı oyun da sunuluyor.
Gigabyte çift SIM'le geldi
Gigabyte'ın çift SIM'li telefonu GSmart Maya Türkiye'de 699 liradan satışa sunuldu. 4.5 inçlik cihaz, 1GB RAM barındırıyor. 4GB depolama kapasitesi microSD kartlar ile 32GB'a kadar artırılabilen telefon Android 4.1 işletim sistemine sahip.
En hassas fare
Cooler Master, ''CM Storm'' markası altında Havoc isimli yeni oyuncu faresini tanıttı.Oyuncuların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanan fare modeli, yüksek hassaslık için Avago 9800 (100-8200 DPI) lazer sensör ile donatıldı.

 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)