BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivAkıllı otoyolda lastiği patlayan araca 10 dakikada müdahale----

Akıllı otoyolda lastiği patlayan araca 10 dakikada müdahale

Akıllı otoyolda lastiği patlayan araca 10 dakikada müdahale
06 Eylül 2020 - 15:40 www.finansgundem.com

Türkiye'nin en akıllı yolu olarak nitelendirilen Ankara-Niğde Otoyolu'nda lastiği patlayan araca, akıllı ulaşım sistemleri sayesinde 10 dakikada müdahale edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tamamlanan bölümleri cuma günü açılan Ankara-Niğde Otoyolu'ndaki akıllı sistemler, ilk sınavından başarıyla geçti.

10 dakika içinde olay yerine ulaştılar
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun "Türkiye'nin en akıllı yolu" olarak ifade ettiği otoyolda, Ankara gişelerinden geçen bir aracın 13'üncü kilometrede sorun yaşadığı görüldü.

34 DE 2410 plakalı aracın otoyoldaki emniyet şeridinde duraklaması "Olay Algılamalı Akıllı Ulaşım Sistemleri" kameralarınca anında tespit edildi. Kameralar üzerinden yapılan incelemede, aracın lastiğinin patladığı belirlendi. Otoyolun trafik kontrol operatörleri, hemen en yakındaki saha trafik ekiplerini olay yerine yönlendirdi.

Ekipler 10 dakika içinde aracın bulunduğu yere ulaştı ve sorunun çözümünü sağladı. Sürücü, akıllı ulaşım sistemleri sayesinde hızla yapılan müdahale sayesinde kısa süre içinde yoluna güvenle devam etti.

Saha trafik ekipleri, araç sürücüsünün, bu kadar kısa sürede müdahale edilmesini şaşkınlıkla karşıladığını bildirdi. Sürücüye akıllı ulaşım sistemleri sayesinde olay algılama kameralarından yoldaki duraklamasının tespit edildiği ve gerekli müdahalenin hızla yapıldığı bilgisi verildi.

Akıllı otoyol yılda 1.6 milyar TL katkı sağlayacak

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)