BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAKİB 'in gelecek yılki hedefi 15,2 milyar dolar----

AKİB 'in gelecek yılki hedefi 15,2 milyar dolar

AKİB 'in gelecek yılki hedefi 15,2 milyar dolar
11 Aralık 2019 - 11:21 www.finansgundem.com

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Hayri Uğur, "12 aylık ihracat performansımız yüzde 9,2 artışla 13,5 milyar dolara ulaştı, 2020 için ihracat hedefimiz de 15,2 milyar dolar" dedi.

Mersin'de basın mensuplarıyla bir araya gelen Uğur, Akdeniz'de yapılan ihracatın son dönem verilerini ve Türkiye'nin ihracatta atağa kalktığı yeni ürün ve pazarları paylaştı.

İhracatın artması için AKİB olarak maksimum gayret gösterdiklerini belirten Uğur, AKİB'in ihracat artış oranının Türkiye'nin ihracat artış oranından daha yüksek seviyede olduğunu bildirdi.

Hayri Uğur, AKİB'in Mersin, Adana, Hatay, Kayseri ve Karaman illerinde faaliyet gösteren 8 ihracatçı birliğin çatı kuruluşu olduğunu anımsatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birliğimiz, kasım ayında 1 milyar 219 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. AKİB olarak bu yıl ocak-kasım dönemindeki ihracatımız yüzde 8,5 oranında artarak 12 milyar 172 milyon dolara yükseldi. Kasım sonu itibarıyla 12 aylık ihracat performansımız ise yüzde 9,2 artışla 13,5 milyar dolara ulaştı. 2020 için ihracat hedefimiz de 15,2 milyar dolar.

Tüm kısıtlamalara ve korumacı tedbirlere rağmen kasım ayında en fazla ihracat yaptığımız ülke Irak oldu. Bu dönemde Irak'ta yüzde 8,3 artış yakaladık ve 132 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Irak'ı 94 milyon dolarla Rusya Federasyonu, 85 milyon dolarla Mısır izledi. AKİB olarak Kasım ayında Fransa, Fas ve İspanya'ya ihracatımızı rekor düzeyde arttırdık. 56 milyon dolar ve yüzde 303 artışla Fransa, 28,5 milyon dolar ve yüzde 213 artışla Fas, 72 milyon dolar ve yüzde 67 artışla İspanya, ihracatımızı en fazla arttırdığımız ülkeler oldu."

"Lider sektörümüz kimyevi maddeler"

Türk ihracatçısının dinamizmi, doğru rota tespitleri ve stratejik kararları ile küresel arenadaki pozisyonunu daha iyi noktalara taşıdığını vurgulayan Uğur, AKİB'in 11 aylık sektörel ihracat rakamlarını da paylaştı.

Uğur, bu yılın ocak-kasım döneminde Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 4 milyar 597 milyon dolar, Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin 3 milyar dolar, ihracat rakamına ulaştığını bildirdi.

Hayri Uğur, şunları kaydetti:

"Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğimiz 1 milyar 41 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğimiz 958,4 milyon dolar, Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğimiz 861 milyon dolar, Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliğimiz 776 milyon dolar, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliğimiz 320 milyon dolar, Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğimiz 265 milyon dolar ihracat performansı sergiledi. Türkiye ihracatı ilk 11 ayda yüzde 1,77 artarken, AKİB olarak ihracatımızı yüzde 8,5 oranında artırma başarısı gösterdik."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)