BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporTürkiye Kupası'nın sahibi Galatasaray oldu----

Türkiye Kupası'nın sahibi Galatasaray oldu

Türkiye Kupası'nın sahibi Galatasaray oldu
15 Mayıs 2019 - 19:51 www.finansgundem.com

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray, Akhisarspor'u 3-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu

57. Türkiye Kupası sahibini buldu.. Sivas Yeni 4 Eylül Stadı'ndaki final maçında geçen yılın şampiyonu Akhisarspor'u 1-0 geriye düştüğü maçta 3-1 mağlup eden Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. 

Kupada 23. finalini oynayan sarı kırmızılılar 18.kez şampiyonluğa ulaştı. 57. Ziraat Türkiye Kupası finalinde kupayı müzesine götüren Galatasaray 18 milyon TL'lik gelirin de sahibi oldu.

İlk yarısı 0-0 eşitlikle geçilen maçta ikinci yarıya hızlı başlayan Akhisarspor 57’de Elvis Manu’nun gölüyle 1-0 öne geçti.

64.dakikada Linnes’in ceza sahası içinde yerde kalmasıyla penaltı kazanan Galatasaray Diagne’nin kullandığı penaltıda Fatih Öztürk’ü geçemedi. 77’de bu kez Diagne’nin ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonda Suat Arslanboğa VAR’dan gelen uyarı ile pozisyonu inceledi ve bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.

Miguel Lopez kararın ardından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Akhisarspor 10 kişi kaldı… 80.dakikada Sinan Gümüş’ün kullandığı penaltıyla Galatasaray durumu 1-1’e getirdi. 8 dakika sonra sahneye çıkan Feghouli müthiş bir gol atarak Galatasaray’ı öne geçirdi. 90+4’te kapanışı Diagne ile yapan ve 3-1 öne geçen sarı kırmızılılar bu skorla kupanın sahibi oldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

90+4. dakika: GOL! Diagne uzatmalarda durumu 3-1′ getirdi.

88. dakika: GOL! Galatasaray 88.dakikada Feghouli’nin golüyle 2-1 öne geçti. 

80. dakika: PENALTIDAN GOL! Sinan Gümüş’ün kullandığı penaltıyla Galatasaray durumu 1-1’e getirdi.

80. dakika: KIRMIZI KART! Miguel Lopez penaltı itirazlarının ardından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Akhisarspor 10 kişi kaldı…

64.dakika: PENALTI KAÇTI! Linnes’in ceza sahası içinde düşürülmesiyle penaltı kazandı. Diagne’nin vuruşunda Fatih Öztürk gole izin vermedi.

57. dakika: GOL! Akhisarspor 57’de Elvis Manu’nun golüyle 1-0 öne geçti.

51. dakika: NET POZİSYON! Onyekuru’nun ceza sahası yayında attığı müthiş şuta Fatih Öztürk parmaklarının ucuyla dokundu ve top direkten geri geldi.

Karşılaşmada ilk yarı golsüz sona erdi.

10. dakika: GOL İPTAL! Belhanda'nın ara pasında soldan ceza sahasına sokulan Onyekuru, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ama ofsayt bayrağı havada.

Karşılaşmada ilk düdük çaldı. Maça başlayan taraf Akhisarspor...

İLK 11'LER

AKHİSARSPOR: Fatih, Vrsajevic, Zeki, Caner, Rotman, Kadir Keleş, Miguel Lopes, Barbosa, Güray, Sissoko, Manu

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Linnes, Selçuk İnan, Badou Ndiaye, Belhanda, Feghouli, Onyekuru, Diagne

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)