BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAkgiray'a şok soruşturma----

Akgiray'a şok soruşturma

Akgiray'a şok soruşturma
22 Ocak 2013 - 09:35 www.finansgundem.com

Eski SPK Başkanı Vedat Akgiray ve üyeler hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu soruşturma başlattı. İddialar ciddi...

Başbakan Tayyip Erdoğan, eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray ve yönetim kurulu üyelerinin gece yarısı değişikliği ile görevden alınmalarının ardından önemli bir soruşturma için talimat verdi. Bülent Aydemir'in Habertürk Gazetesi'ndeki haberine göre Başbakanlık Teftiş Kurulu, SPK'nın eski başkan ve üyeleri hakkında soruşturma başlattı. Ulusal güvenlik boyutu olduğu da belirtilen soruşturma sonucu hazırlanan rapor Başbakan'a sunulacak. Söz konusu iddialar somutlaşırsa dosya yargıya intikal ettirilecek. İşte soruşturma konusu olan iddialar:
*GÜVENLİK: Rus Altimo ve İsveçli Telia Sonera, Turkcell yönetiminde daha etkin hale geldi. İletişimde faaliyet gösteren şirket yönetimi ağırlığının yabancı ortaklar lehine bozulmaması, ülkenin ulusal güvenliğini tehlikeye sokabilir.
*SERT DÜŞÜŞLER: Galatasaray Sportif A.Ş. hisseleri başta olmak üzere bazı şirketlerin hisselerinin halka arzında, küçük yatırımcının korunması ve kaybının önlenmesi konusunda SPK'nın ihmali söz konusu.
*BİMEKS VE BALAT: Özellikle bazı gruplara ait şirketlerin hisselerinde de aynı durum yaşandı. Bimeks ve Balat gibi şirketlerin halka arzı mercek altına alındı. Halka arz fiyatının normalden yüksek olduğu öne sürülüyor.
*HİSSELER ERİDİ: İMKB'deki rekor yükselişeve ardı ardına kırılan endeks rekorlarına rağmen, son iki yılda halka açılan 51 şirketin 42'si yatırımcısına zarar ettirdi. Küçük yatırımcının mağdur olmasına göz yumuldu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)