BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAkdeniz’de zehirli aslan balığı paniği!----

Akdeniz’de zehirli aslan balığı paniği!

Akdeniz’de zehirli aslan balığı paniği!
27 Ağustos 2014 - 08:49 www.finansgundem.com

Hint Okyanusu kökenli zehirli aslan balığı Akdeniz kıyılarında tespit edildi

Akdeniz kıyılarında Hint Okyanusu kökenli zehirli bir balık türü olan aslan balığı (Pterois miles) tespit edildi. Akdeniz Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, renkli görünümü ve yüzgeç yapısıyla dikkati çeken aslan balığının yüzgecinin insanla temas etmesi halinde zehirlediği uyarısında bulundu.

Balıkçılar dikkatli olmalı

Kekova’da aslan balığının rastlantı sonucu tespit edildiğini belirten Doç. Dr. Gökoğlu, “Üzerindeki yüzgeç ve çıkıntılardan dolayı hızlı hareket edemeyen Aslan Balığı güzel görümüyle dikkat çekiyor. Yüzgecindeki iğneleri zehir içerir. Yüzgecinin insanlarla teması halinde zehirler, ölüme yol açabilir. Alerjisi olanlar için yüksek risk taşır. Genellikle kıyıda, kayalık ve çamurluk alanlarda yaşar. Balıkçılarımız da av sezonunda ağlarında bu balığa rastladıklarında dikkat etmeli” diye konuştu. Gökoğlu, Antalya Körfezi’nde deniz suyu sıcaklığının artması sonucu ekonomik yönden değersiz, çoğunluğu işgalci olan balık türü sayısının 50’ye yaklaştığını kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)