BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAkdeniz sahilinde ilk açık alanda kiraz hasadı----

Akdeniz sahilinde ilk açık alanda kiraz hasadı

Akdeniz sahilinde ilk açık alanda kiraz hasadı
19 Nisan 2018 - 16:42 www.finansgundem.com

Tarsus tarımda bir ilke ev sahipliği yaptı. Mersin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Karaoğlu Akdeniz sahilinde açık alanda ilk turfanda kirazı yetiştirdi.

Yetiştirildiği bölgelerde önemli bir geçim kaynağı olan turfanda kiraz, Tarsus’ta bir ilke sahne oldu. Ulaş Köyü'nde açık alanda yetiştirilen ilk turfanda kirazda mükemmel bir sonuç alandığı ve ilk hasadının yapıldığı ortaya çıktı. Mersin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu 7 yıllık çalışmasının ve sabrının meyvesini aldı.

240 rakımdaki Karaoğlu Tarım Tesisleri’nde 10 Nisan’da yapılan kiraz hasadı ile ilgili konuşan Ziraat Mühendisi Mustafa Kemal Karaoğlu, “7 yıllık deneme çalışmalarından sonra Akdeniz sahil bandında ilk açık alanda turfanda kirazı yetiştirme başarısını gösterdik. Meyve kalitesi yönünden mükemmel. İklim sıcak olmasına rağmen hiç ikiz meyve yok. Bu bölgemiz için mükemmel bir sonuç. Mersin bölgesine ve çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)