BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAkdeniz İhracatçı Birlikleri, 1,35 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi----

Akdeniz İhracatçı Birlikleri, 1,35 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Akdeniz İhracatçı Birlikleri, 1,35 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi
06 Eylül 2021 - 11:37 www.finansgundem.com

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Nejdat Sin, ağustos ayındaki dış satımlarının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 82 artarak 1,35 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Sin, yazılı açıklamasında, birliklerinin ağustos ayında Türkiye geneli ihracata yüzde 7,8 destek verdiğini belirtti.

AKİB'in, her şartta üretebilme kabiliyetini ve tedarikçi gücünü gösterdiğini aktaran Sin, "Ağustos ayında ihracat artışında Türkiye rekortmeni olan birliğimiz son 12 aylık dış satımda 14 milyar 203 milyon dolara ulaştı. Ağustos ayında AKİB bölgesinden ülkemize yüzde 82'lik rekor artışla 1 milyar 350 milyon dolar döviz kazandırılmasında pay sahibi olan tüm ihracatçı firmalarımızın çalışanlarından yöneticilerine kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İhracatla yükselen Türkiye yolunda AKİB ihracat ailesi olarak dünyanın dört bir köşesinde bayrağımızı dalgalandırmaya ve ülkemize değer katmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sin, ağustosta en fazla ihracatın yüzde 295 artış ve 152 milyon dolarla Hollanda'ya, ardından 93,4 milyon dolarla Irak'a ve 80,4 milyon dolarla İspanya'ya yapıldığını belirtti.

Ocak-ağustosta geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 44 artışla 9 milyar 833 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını vurgulayan Sin, Türkiye'nin büyümesine verdikleri katkılardan dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını kaydetti.

Servis ücretlerine dikkat: 3 büyükşehirde aylık tutar ne kadar?

Kuzey Kıbrıs'ta yıllık enflasyon yüzde 20'ye ulaştı

Enflasyonda enerji ve gıda öne çıkıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)