BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKızılay ve AFAD ekipleri Kuzey Irak'a yardıma gitti----

Kızılay ve AFAD ekipleri Kuzey Irak'a yardıma gitti

Kızılay ve AFAD ekipleri Kuzey Irak'a yardıma gitti
13 Kasım 2017 - 00:07 www.finansgundem.com

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada Irak'taki deprem bölgeleri için Türkiye'den yardım ve kurtarma ekiplerinin yola çıktığı, yardım malzemesi yüklü bir kargo uçağının da hazır bekletildiği bildirildi

Başbakanlıktan, Irak-İran sınırında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki deprem sonrası Türk Kızılayı'nın bölgedeki depoları vasıtasıyla yardıma başladığı, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere sınıra yakın illerde bulunan AFAD ve UMKE arama kurtarma ekipleri ile insani yardım malzemelerinin Habur Sınır Kapısı'na yönlendirildiği bildirildi. Ayrıca ihtiyaç halinde bölgeye uçakla sevk edilmek üzere ilave arama ve kurtarma ekiplerinin hazır bekletildiği kaydedildi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Irak'taki deprem sonrası Muş’tan bin çadır ve Diyarbakır’dan 4 bin battaniyenin Habur Sınır Kapısı'na yönlendirildiğini, Türk Kızılayı'nın da 3 bin çadır ve 3 bin battaniye ile bir yemek tırını acilen bölgeye ulaştırmak üzere gönderdiğini söyledi.

TİKA VASITASIYLA GELİŞMELERİ İZLİYORUZ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Irak'ta yaşanan depreme ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Deprem dolayısıyla Iraklılara geçmiş olsun dilekleri ileten Çavuşoğlu, "Koordinatörümüz orada görevi başında. TİKA Bağdat Koordinatörlüğümüz vasıtasıyla gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İnsani yardım icin acil ne gerekiyorsa yerine getirmek üzere hazırlıklarımız tamamlanıyor. İhtiyaçların yerinde tespiti ve işbirliği için çalışmalarımız sürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

İran-Irak sınırında 7.3'lük deprem

KALIN: KIZILAY VE AFAD HAREKETE GEÇTİ

Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'den AFAD ve Kızılay'ın arama ve kurtarma çalışmaları için harekete geçtiğini açıkladı.

KIZILAY: İRTİBAT HALİNDEYİZ

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Irak'ta meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremin ardından Erbil'deki Türk Kızılayı ekibinin bölgeye hareket ettiğini, öncü bir araç ve müdahale ekibinin de karayoluyla Türkiye'den yola çıktığını bildirdi.

Kerem Kınık, "Erbil'deki ekibimiz bölgeye hareket etti. Öncü bir araç ve müdahale ekibimiz de karayolu ile Türkiye'den yola çıktı. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" dedi.

Bölgeye 3 bin çadır, 10 bin battaniye gönderdi

Bu arada, Türk Kızılayı'nın Elazığ'daki depolarından çadır, battaniye ve mobil mutfak bölgeye gönderildi.

Türk Kızılayı Güneydoğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdürü İsmail Yağcı, yaptığı açıklamada, ilk etapta bölgeye ulaştırılmak üzere çadır, battaniye ve mobil mutfağın yola çıkarıldığını söyledi.

Yağcı, "Irak'ta meydana gelen deprem nedeniyle şu anda Güneydoğu Anadolu Afet Yönetim Merkezimizde 3 bin çadır, 10 bin yatak, 10 bin battaniye ve mobil mutfak bölgeye intikal etmek üzere yola çıkarıldı. İhtiyaç halinde bu bölgeden gerekli malzemelerin sevkine devam edeceğiz." ifadesini kulandı.

AFAD EKİPLERİ HABUR'DAN ÇIKIŞ YAPTI

Diyarbakır'dan Irak'taki deprem bölgesine gitmek üzere yola çıkan 30 kişilik arama kurtarma ekibi, Habur Sınır Kapısı'na ulaştı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), deprem bölgesinde enkaz altındakilerin kurtarılması, yaralıların tedavisi ve insani ihtiyaçların giderilmesi amacıyla hazırlıklar sürüyor.

Halepçe kenti yakınlarındaki depremin ardından bölgeye hareket eden Diyarbakır AFAD Müdürlüğünde görevli 30 personelden oluşan 5 araçlık arama kurtarma ekibi, Habur Sınır Kapısı'na ulaştı.

Celal Şengör'den İstanbul için korkutan uyarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)