BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAkciğer kanserine karşı rengarenk beslenin----

Akciğer kanserine karşı rengarenk beslenin

Akciğer kanserine karşı rengarenk beslenin
28 Temmuz 2019 - 14:36 www.finansgundem.com

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, öksürük, kilo kaybı ve nefes darlığı gibi belirtilerle ortaya çıkan akciğer kanserine karşı beslenme tüyoları verdi...

Yaygın görülen akciğer kanserinin en belirgin şikayetlerini öksürük, kilo kaybı, nefes darlığı ve göğüs ağrısı oluşturuyor. Kimi zaman tarama testlerinde fark edilen ve genelde metastaz yapan akciğer kanserinin en önemli nedeni olarak sigara gösteriliyor. Sigara içenlerde, içmeyenlere göre 23 kat fazla görülüyor. Önlenebilir bir kanser türü olan bu hastalığa karşı ilk olarak sigarayı bırakmak gerekiyor.

BU GIDALARI TÜKETİN

Öte yandan Amerikan Kanser Derneği, sigaranın yanında obezite, sebze ve meyvenin az tüketilmesinin de akciğer kanserine neden olduğunu bildirmiştir. Dolayısıyla akciğer kanserinden de korunmanın bir diğer yolu, bilinçli beslenmeden geçiyor. Kanserli hücrelere savaş açan sarı, turuncu, koyu kırmızı, yeşil sebze ve meyvelerde bulunan karotenler ve C vitamini akciğer kanseri riskini azaltıyor. Havuç, taze fasulye, marul, bezelye, kayısı, avokado, muz, kavun, kivi, limon, greyfurt, ıspanak, balkabağı, biber, domates, şalgam, portakal, nektarin, armut gibi besinler akciğer kanserine savaş açıyor. Tarçın, köri, zencefil, zerdeçal, karanfil, safran gibi baharatlar hastalıktan korunmayı sağlıyor. Brokoli, lahana, karalahana, turp, roka ve kuşkonmaz da kanserli hücrelerin yayılmasını engelliyor.

BUNLARDAN UZAK DURUN

Doymuş yağdan zengin hayvansal ürünler, kırmızı et ve işlenmiş et ürünlerinin fazla tüketilmesi, akciğer kanseri
riskini artırıyor. Kızartmalar ve özellikle etlerin kızartılması kadar kızartma dumanları da tehlike saçıyor. Bu nedenle beslenmenin yanında bulunulan ortamın da temiz olması gerekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)