BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkıldı----

Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkıldı

Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkıldı
14 Haziran 2021 - 17:44 www.finansgundem.com

Muğla'nın Gökova Körfezi'ndeki Akbük Koyu'nda imara aykırı bölümleri tespit edilen 19 konuttan 2'si belediye ekiplerince, 10'u ise mülk sahiplerince yıkıldı. 7 konut için de yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Kontrolsüz yapılaşmayla ilgili tepkiler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 20 Ağustos'ta Muğla'ya gelerek, incelemeler yaptı. Denetimler ve belediyelerin çalışması sonrası kentte imar planına aykırılıklarının bulunduğu tespit edilen birçok projede inşaatlar durduruldu. Ardından sırayla bu yapıların yıkımına başlandı. Gökova Körfezi'ndeki Akbük Koyu'nda ise imar planında aykırılıklar olduğu tespit edilen 19 projenin yıkım işlemine bugün başlandı.

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, jandarma gözetiminde öğle saatlerinde, Menteşe Belediyesi'ne ait iş makineleriyle yıkımı gerçekleştirmek için kaçak yapıların bulunduğu alana geldi. Bölgede yıkım kararı verilen 19 yapıdan 7'si için yürütmeyi durdurma kararı alındı. Diğer konutlardan 2'sini Menteşe Belediyesi ekipleri, 10'unun ise mülk sahiplerince yıkımı tamamlandı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ÇEVRECİ14 Haziran 2021 19:32

    belediyelerin rant kapısı haline gelen  kaçak yapılar sonrasında ise önü alınamaz felaketler ve çevre kirliliğine neden olmaktadır, malesef ege kıyılarınız bu tehlikenin ve betonlaşmanın tehdidi altında, imara kapalı olan altınoluk kazdağları da bu çarpık ve kaçak betonlaşmadan nasibini alan bölgelerden, zeytinlik alanlar nasıl oluyorsa betonlaşıyor,  adam  zeytinlik vasfında tarla alıyor sonra bağ evi adı altında villa dikiyor ve malesef belediyeler de buna göz yumuyor veya görmezden geliyor.