BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkbil tuvalete geliyor----

Akbil tuvalete geliyor

Akbil tuvalete geliyor
30 Nisan 2013 - 12:50 www.finansgundem.com

Nakit ödeme tarihe karıştıyor, akbil tuvalete geliyor...

İstanbul'da, umumi tuvaletlere akbil ve elektronik kart kullanımına uygun turnikeler yerleştirildi. İETT otobüsleri, metro ve vapurlarda geçerli olan akbiller bu tuvaletlerde de kullanılabilecek. Kemal Sunal'ın filmlerinden akıllarda kalan tuvalet sahnesi artık tamamen tarihe karıştı. Nakit para dönemi tuvaletlerde sona erdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen modern şehir tuvaletlerinde belediye akbil uygulamasına geçti. Uygulama kapsamında tuvaletlerin girişine akbil turnikeleri yerleştirildi. Elektronik kartlarını akbil butonuna okutan vatandaşlar tuvaleti kullanabiliyor. Her okumada elektronik kartlardan 1 lira düşüyor. Ücretsiz kartlar ve mavi kart söz konusu turnikelerde kullanılamıyor. Otobüs, metro ve vapurlar arasında geçerli olan aktarma, tuvaletlerdeki akbil uygulamasında geçersiz. Belediye Kartal-Kadıköy metro hattı, Beşiktaş ve Beylikdüzü'nde başlattığı uygulamayı kent geneline yaymak istiyor.
Dolmabahçe'deki modern şehir tuvaleti de akbil uygulamasına geçilen yerlerden biri. İhtiyaç için tuvalete gelen vatandaşlar akbil turnikelerini görünce kısa süreli şaşkınlık yaşıyor. Kendilerine yapılan izahın ardından vatandaşlar akbillerini kullanarak tuvalete giriyor.
Vatandaşların uygulama hakkındaki düşünceleri de olumlu. Vatandaşlar, "Akbil uygulaması rahatlık açısından çok uygun olmuş. Türkiye genelinde de bu uygulamanın olması çok güzel olur." ifadelerini kullanıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)