BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkbank'tan öğrencilerle işbirliği----

Akbank'tan öğrencilerle işbirliği

Akbank'tan öğrencilerle işbirliği
22 Ocak 2015 - 12:30 www.finansgundem.com

Akbank, tasarrufu teşvik eden yenilikçi ürün ve hizmet portföyünü daha da geliştirmek için Harvard Business School öğrencileri ile işbirliği yaptı

Akbank, bankacılık sektöründe dijital kanalların kullanımına öncülük eden projelere imza atmaya devam ediyor. 2012 yılından beri farklı ürün ve hizmetler, ve Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar projesi ile tasarruf konusundaki çalışmalarını hızlandıran Akbank, şimdi de önemli bir işbirliğiyle dijital kanallar için tasarruf odaklı bir projeye başladı. Tasarruf oranlarının artmasında özellikle gençlerin ve çocukların katkısına inanan Akbank, Harvard Business School ile yürüttüğü FIELD programı kapsamında, proje konusu olarak “Gençlere yönelik dijital odaklı tasarruf projeleri” konusunu seçti.

Harvard Business School MBA öğrencileri, FIELD Programı kapsamında geliştirdikleri "Türkiye’deki Genç Kesime Yönelik Tasarrufu Arttırıcı Dijital Odaklı Değer Önermesi" konulu projelerinin sunumlarını geçtiğimiz günlerde Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer ve Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil’in katıldığı toplantıda yaptılar.

“Projenin odağında gençlerin olması bu çalışmanın önemini daha da artırıyor”
Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, Akbank’ın rekabetçi, dinamik ve sürekli güncellenen teknolojik altyapısıyla geliştirdiği yenilikçi ürün ve hizmetlerinin tüm dünyada dikkat çektiğine işaret etti. Akbank’ın Harvard Business School ile uzun yıllardır değerli çalışmalar yaptığını kaydeden Suzan Sabancı Dinçer, sözlerine şöyle devam etti: “Akbank’ın Türkiye ekonomisinin istikrarlı gelişimi için yürüttüğü çalışmalar, ulusal ve uluslararası platformlarda beğeni topluyor. Türkiye ve dünyanın en prestijli kurumları bu yenilikçi ürün ve hizmetlerimizi ödüllendiriyor. Bugün, Harvard’lı MBA öğrencilerinin geliştirdikleri projeler, ülkemizin en önemli sorunlarından birisi olan tasarruf düzeyini yükseltme çalışmalarına destek verecek. Projelerin odaklarında özellikle gençlerin olması bu çalışmanın önemini daha da artırıyor.”

 “Gençlik ve Tasarruf’ temasını ülkemizin büyümesine katkı sağlamak için belirledik”
Tasarruf bilincinin toplumda daha da yayılmasına yönelik çalışmalara öncülük etmeyi sürdürdüklerini söyleyen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Bu kapsamda yeni ve farklı bir projeye daha imza atıyoruz. Ülkemiz genç bir nüfusa sahip. Tasarruf bilincinin gençler arasında daha da yaygınlaştırılması ülkemizin arzuladığı atılımları gerçekleştirmesine önemli katkı sağlayacak. Bu sebeple tasarruf konusunu gençlik temasıyla bir araya getirecek bir çalışma seçtik. Ayrıca konuya Türkiye dışından bir gözle yaklaşmayı, farklı bir bakış açısı yakalamayı tercih ettik. Bunun sonucunda Harvard ile ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Projenin en önemli özelliklerinden biri de gençlere, onların en fazla zaman geçirdiği dijital platformlar üzerinden ulaşması. Dijital bankacılığın ve mobilitenin Türkiye’de öncü markası olarak projenin dijital özelliğinin bulunmasına özellikle dikkat ettik. Farklı ve yenilikçi ürünlerle ülkemizde tasarruf oranının yükselmesine katkı sağlamayı sürdüreceğiz.” dedi.

Harvard Business School MBA öğrencilerinin geliştirdikleri projelerde; gençlerin sıkça kullandığı sosyal medya platformlarının finansal ürünlerle entegrasyonu ön plana çıktı. Projelerde özellikle küçük tasarrufların bile ilerleyen dönemde yaşam kalitesinin yükseltilmesine önemli katkı yaptığı vurgulandı ve bu kapsamda gençlerin farkındalıklarının artırılması hedeflendi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)