BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank'tan Hana Bank ile işbirliği----

Akbank'tan Hana Bank ile işbirliği

Akbank'tan Hana Bank ile işbirliği
20 Şubat 2014 - 11:26 www.finansgundem.com

Akbank, Güney Kore'deki finansal kuruluşlarla olan işbirliğini artırıyor

Akbank, Export-Import Bank of Korea (KEXIM) ile imzaladığı mutabakat zaptından sonra Güney Kore'de bir diğer önemli işbirliğine imza attı. Akbank Güney Kore'nin en büyük global network'üne sahip, güçlü bankası Hana Bank ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Hana Bank'ın bağlı olduğu Hana Financial Group, Güney Kore'nin en büyük finansal holdinglerinden birisini temsil ediyor. Holding, bünyesinde bankalar, sigorta şirketleri, varlık yönetim şirketleri de dahil olmak üzere birçok finansal şirketi barındırıyor. Hana Financial Group'un yine ülkenin büyük bankalarından Korea Exchange Bank'ı 2012'de satın alması, grubun çoğunluğu Asya-Pasifik'teki gelişmekte olan ülkelerde olmak üzere 6 farklı kıtada, 24 farklı ülkede 127 şubeyle Kore'nin en büyük global network'e sahip olmasını sağladı.

Akbank ve Hana Bank arasındaki işbirliği anlaşması, iki bankanın karşılıklı olarak müşterilerine bulundukları ülkelerde finansal hizmet ve ürünler sunmalarını, güçlerini birleştirip müşterileri için sinerji yaratmalarını ve 3. ülkelerde ortak yatırım ve proje finansmanı yapmalarını öngörüyor.

İmza töreninde Türkiye ve diğer ülkeler arasındaki ticari ilişkilerin daha da gelişmesine katkı için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Asya bölgesi yüksek ekonomik potansiyeliyle ülkemiz için çok önemli bir bölge. Güney Kore ile imzalanan ve yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşmamız (STA), Uzakdoğu'daki ilk STA'mız olma özelliğini taşıyor. Bu anlaşma, diğer Asya ülkeleri ile imzalanacak olan STA müzakerelerine de ivme kazandıracak. Güney Kore ile olan dış ticaret hacmimiz 2013 itibarıyla yaklaşık USD 6,6 milyar seviyesinde bulunuyor. Önümüzdeki 10 yıllık dönemde bu rakamın çok daha yukarı gideceğini düşünüyoruz." dedi.

Hana Bank işbirliği ile iki ülkede faaliyet gösteren firmaların daha fazla yatırım ve ticaret yapmasının önünü açacaklarını söyleyen Binbaşgil, "Türkiye'de 257 Kore sermayeli firma faaliyet gösteriyor. Serbest ticaret anlaşması imzalanması ile başlayan süreç her iki ülkeye ve firmalara önemli avantajlar getirecek. Kademeli olarak azalacak gümrük vergileri hem Türk hem Koreli firmalara, aralarındaki ticaret hacminin artması için büyük fırsat yaratacak. Ürün çeşitlenmesi ve artan ticaret, firmaların gelirlerini arttıracak. Yüksek teknoloji ile yenilikçi üretim yapan Kore firmaları da know-how paylaşımı yoluyla ülkemize katma değer yaratacak. Önümüzdeki yıllarda Güney Koreli firmaların büyük altyapı projelerine de ilgisinin artmasını bekliyoruz. Bu büyük işlemlerin finansmanında güçlü bir gruba bağlı, Asya-Pasifik'de geniş dağıtım ağına sahip Hana Bank ile olan işbirliğimiz bize avantaj sağlayacak." diye konuştu.

Akbank Uluslararası Bankacılık'dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli ise, "Akbank bu yıl The Banker tarafından 'Türkiye'nin En İyi Bankası' seçildi. Bankamızın başarılı finansallarının yanında bu ödüle layık görülmemizdeki faktörlerden bir diğeri de Akbank'ın uluslararası bankalarla yapmış olduğu farklı işbirliği anlaşmalarıyla partnership modelini başarıyla uygulamasıdır. Asya'da önde gelen 3 ülkeyle partnership yapan tek Türk bankasıyız. Geçtiğimiz yıl Export-Import Bank of Korea ile firmalarımızın proje ve yatırımlarının finansmanı için bir anlaşma imzaladık. Bu yıl Hana Bank ile imzalayacağımız anlaşma ile Kore piyasasındaki gücümüzü daha da arttırıyor, Türkiye ve diğer ülkeler arasındaki karşılıklı ticaretin gelişmesine katkıda bulunuyoruz." dedi.

Güney Kore'nin dünya ticaretinde hem ihracat hem de ithalat tarafında ilk 7-8 ülke içerisinde bulunduğunu kaydeden Kefeli, "Güney Kore birçok global markası olan bir ülke. Güçlü teknolojik yatırımları ile inovasyonun ve yabancı yatırımcıların tercih ettiği bir merkez olarak görülüyor. Bütün bunlar Güney Kore'nin hem ülke olarak hem de firmalarımız açısından Kore'ye ne kadar önem vermemiz gerektiğinin göstergeleri. Biz de Akbank olarak global ticarette söz sahibi olan, kurumsal müşterilerine kendi ülkeleri dışında da destek veren bankalarla yapmış olduğumuz işbirliği anlaşmalarımızla gerek yabancı firmaların Türkiye'de, gerekse yurtdışına açılmak isteyen yerli firmalarımızın diğer ülkelerde iş yapmalarını kolaylaştırıyoruz. Onlara bu zorlu süreçte her türlü bankacılık desteğini global partnerlerimizle beraberce veriyoruz." dedi.

Kefeli, Hana Bank ile iki ülke arasındaki ticaret ve yatırımlara destek verilmesi noktasında hedeflerinin örtüştüğünü belirterek, yeni fırsatlar için heyecan duyduklarını da ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)