BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank'tan bir ilk!----

Akbank'tan bir ilk!

Akbank'tan bir ilk!
17 Ağustos 2021 - 12:56 www.finansgundem.com

Akbank, Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan kaynak sağlayan ilk Türk mevduat bankası oldu

Akbank, Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile yeni bir kaynak için 100 milyon ABD doları tutarında bir anlaşma imzaladı. 17 Ağustos’ta yapılan imza törenine AIIB Başkan Yardımcısı Konstantin Limitovskiy, Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu ve diğer yöneticiler katıldı. Banka, temin ettiği 7 yıl vadeli bu fonla Türk bankacılık sektöründe Asya Altyapı Yatırım Bankası‘ndan kredi alan ilk mevduat bankası oldu.

“Şirketlerimizin Kovid-19’un ekonomik etkileriyle mücadelesine destek olacağız”

Sağlanan yeni kaynağın Kovid-19'dan olumsuz etkilenen KOBİ’lerin sermaye ve likidite ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik kullandırılacağını belirten Levent Çelebioğlu, “Dünyada ve ülkemizde pandemi ile mücadelede önemli mesafeler kat edildi. Ancak, salgının sağlık boyutunun yanı sıra yarattığı ekonomik etki de henüz tam olarak düzeltilebilmiş değil. Böylesi olağanüstü bir dönemde ekonomiye yapılan her katkının kritik önem taşıdığına inanıyoruz. Bu bilinçle biz de reel sektörümüze ve ekonomimize verdiğimiz desteği artırarak sürdürüyoruz. AIIB ile imzaladığımız bu anlaşma neticesinde 100 milyon dolarlık, 7 yıl vadeli yeni kaynağı ülkemize kazandırmaktan çok mutluyuz. AIIB gibi Çin’de yerleşik bir uluslararası finans kuruluşu ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu özel işlem Akbank’ın sürdürülebilirlik konusundaki öncü uygulamalarının, global ölçekteki ilişkiler ağının, yüksek itibarının ve yurtdışı borçlanma işlemlerindeki uzmanlığının bir yansıması. Bu kaynakla şirketlerimizin Kovid-19’un ekonomik etkileriyle mücadelesine destek olacağız. Yeni istihdam fırsatlarının da önünü açacağına inandığımız bu kaynak, şirketlerimizin krizler karşısındaki dayanıklılığına da olumlu etki yapacaktır. Ayrıca, bu anlaşmayla birlikte Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan kaynak sağlayan ilk Türk mevduat bankası olmaktan da mutluluk duyuyoruz.” dedi ve sözlerini şöyle sonlandırdı:

Sektörümüz için örnek teşkil eden işlemlerle bankamızın sürdürülebilirlik temalı fonlamasını daha da yukarı taşımak öncelikli hedeflerimizden biri. AIIB ile imzaladığımız bu anlaşmayla son 1 yılda sağladığımız sürdürülebilirlik temalı fonlamayı 1.7 milyar doların üstüne çıkardık. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakma hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)