BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank ve TESK güçlerini birleştirdi----

Akbank ve TESK güçlerini birleştirdi

Akbank ve TESK güçlerini birleştirdi
27 Haziran 2014 - 14:35 www.finansgundem.com

Akbank ile TESK’in çok yönlü işbirliği anlaşması kapsamında sunulan indirimli EkoPOS esnafa avantaj sağlayacak

Akbank, geliştirdiği özel ürün, hizmet ve çözümler ile Türkiye ekonomisinin kılcal damarları sayılan esnaf ve sanatkarlara güç vermeye devam ediyor. Esnafa yönelik çalışmalarını “Akbank’tan Esnaf Kardeşliği” altında sürdüren Akbank, esnaf ve sanatkarın lider çatı örgütü Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile geniş kapsamlı bir işbirliğine adım attı.
 
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 1.6 milyon esnaf ve sanatkar için bir işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma ile, Türkiye'nin her yerindeki esnaf ve sanatkar, Akbank'ın geliştirdiği tüm bankacılık ürün ve hizmetlerinden faydalanmanın yanı sıra eğitim ve danışmanlık gibi destekler de alacak.
 
İmza töreninde konuşan Hakan Binbaşgil, "Esnaf ve sanatkarlarımızın sağlıklı gelişimine destek olmak için sürekli yeni ürün, hizmet ve çözümler geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz ürün, hizmet ve destekleri Türkiye'nin her yerindeki esnafımıza ulaştırabilmek için esnaf ve sanatkarlarımızın üst kuruluşu TESK ile attığımız bu adım, ülkemizin her yerindeki esnaf kardeşlerimizin gücüne güç katacak" dedi.
 
ESNAFA SAĞLANAN HER DESTEK TÜRKİYE'YE DÖNER
 
Esnaf ve sanatkarların Türkiye ekonomisi için büyük değer taşıdığına işaret eden Binbaşgil, “Akbank olarak yaklaşık 400 bin esnaf ile diğer bir ifadeyle Türkiye’deki esnafın dörtte biri ile çalışıyoruz. Esnafımıza ihtiyaç duydukları finansman için rahatça geri ödeme imkânı sağlayan ‘Olduğunda Öde Kredisi’ ile başlayan çalışmalarımıza Axess KOBİ, Gönlüne Göre Öde Esnafım kampanyası ile devam ettik. Tüm ürünleri bu kardeşlik duygusuyla esnafın hayatını kolaylaştırmak için geliştiriyoruz. Olduğunda Öde Kredisi, Axess KOBİ ve Gönlüne Göre Öde Esnafım kampanyası müşterilerimizden yoğun ilgi gördü. Yaptığımız çalışmanın karşılığını aldığımızı görmek bizi sevindiriyor. ” dedi ve ekledi:
 
Tüm bu bahsettiğimiz finansal hizmetlere ilave olarak TESK ile yaptığımız işbirliği kapsamında eğitim/danışmanlık, etkinlikler gibi bankacılık dışı hizmetlerle de esnafımızın yanındayız.”
 
İmza töreninde konuşan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de, “Bereket ayıyla birlikte bir anlaşma yapıyoruz. Bereket hiçbir zaman esnaf sofrasından eksik olmaz. Esnaf ve sanatkar kültürünün 800 yıllık bir geçmişi var. Devletler kurmuş devletler yönetmiş. Ahilik, çırak, kalfa ve usta kültüründen ve sevgiden gelmektedir. Bu da esnaf ve sanatkarlıkta vardır. Biraz ötemizdeki Mısır çarşısını görüyorsunuz. Bu çarşı 600 yıllık bir çarşı ve ayakta. Ama dün ihtişamlarla kurulan AVM’lerin böyle bir geçmişi yok. Konfederasyonumuz Türkiye’nin en güçlü sivil toplum örgütüdür. Mahallelerimiz her zaman  esnafıyla güzel. Bizden sonraki nesil belki de bu mahalle kültürünü görmeyecek. En son yayınlanan diziler ve filmlerde esnaf ve sanatkarlarla ilgili mutlaka bir bölüm var. Vaktiyle rahmetli Sakıp Sabancı’ya ahi peştemali kuşatmış bir kişi olarak bugün çok mutluyum. Esnafa verilecek her değer bizi mutlu ediyor. Esnaf ve sanatkarımızın daha kolay krediye ulaşması gerekiyor.. Bunun için kredilerin cazip olması ve ödeme kolaylığının sağlanması önemli...

Bu anlaşma ile Akbank ülkemizin en ucra köşelerinde şubeleri olan bir  banka  olması sebebiyle önemli bir işlev yapacak. Ticari işletmelerin gelişmesi için finans en önemli kaynaktır. Günümüzde bu teknoloji daha da gelişiyor ve hizmet kalitesinde farklılaşma oluyor.  Altının değerini sarraf insanın değerini de sarraf bilir. Biz de Akbank ile böyle bir ilişki kuruyoruz. Tezgahın arkasını görmek bakımından önemli bir çalışma yapıyoruz. O insanların tozlu raflar arasında  ne çektiğini görmek çok önemli. Esnaf borcunun kölesidir. Borcunu ödemek için çaba sarf eder. Milyonlarca insan ve aileleri bakımından esnaf ve sanatkarlar çok önemli. Çünkü 1 milyon 600 bin kişinin sahibi olduğu iş yerlerindeki çalışanları da düşünürsek ülke nüfusunun yaklaşık 4’de birini temsil ediyor. Bu açıdan bu anlaşmanın ülkemize, Akbank’a ve esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.
Bankanızın çalışanlarını tebrik ediyorum. Esnaf ve sanatkar ekonominin barometresidir. Aynı zamanda sanayicinin ve tüccarın ilk yetiştiği fidanlıktır. Esnafın ve ülkenin huzuru her zaman korunmalıdır. Küçüklerin her zaman büyüklere karşı korunması gerekir. Esnaf ve sanatkara böyle avantajlı  uygulamalar  sunmak ekonomiye önemli bir katma değer sağlayacaktır. Biz böyle bir iş birliğine başlamanın “ önemli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.
 
ESNAFA ÖZEL EkoPOS TARİFELERİ
 
Binbaşgil imza töreninde şu bilgileri verdi: “Esnaf ve sanatkarlar düşük ciro ve işlem başına komisyon gibi masraflar nedeniyle POS için ödeyeceği tutarı baştan bilmiyor. İşbirliğimiz kapsamında TESK’e bağlı tüm esnafın EkoPOS tarifelerinden indirimli olarak yararlanmasını sağlıyoruz. Böylelikle esnaf için maliyetli bir ürün olan POS’a artık rahatlıkla sahip olabilecekler.
 
TESK üyeleri ‘Esnafa EkoPOS Tarifeleri’ ile POS için ödeyeceği ücreti ay başında bilecek. Dolayısıyla aylık hesabını, maliyetini net bir şekilde hesaplayabilecek. EkoPOS’dan yararlanmak isteyen TESK üyesi esnaf, aylık cirosuna uygun olan tarifeyi seçerek sadece tek bir sabit ücret ödeyecek ve ay boyunca yapacağı işlemler için başka hiçbir ücret ödemeyecek. 1.000 TL ciroya kadar aylık 15 TL sabit ücret, 2.000 TL ciroya kadar aylık 25 TL sabit ücret, 3.000 TL ciroya kadar aylık 35 TL ve 5.000 TL ciroya kadar aylık 50 TL sabit ücret seçeneklerinin sunulduğu EkoPOS ile TESK’e bağlı tüm esnaf POS sahibi olacak.”
 
İŞİ USTASINDAN ÖĞRENİYOR
 
Ayrıca, Akbank - TESK işbirliği çerçevesinde, Akbank KOBİ Müşteri İlişkileri Yöneticileri (MİY) kariyer eğitimlerinin bir parçası olarak Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren TESK tarafından Akbank’a yönlendirilen esnaf ve sanatkarları ziyaret edecek. MİY’ler, esnaf ile bir arada zaman geçirerek, müşteri, banka, tedarikçi açısından esnafın günlük döngüsünü daha yakından izleyerek, esnafın gündeminde olan konuları kavrayacak ve varsa yaşanan sıkıntı ve sorunlarını öğrenerek çözümler geliştirilmesine destek olacak. MİY’ler ayrıca, ticaret mantığı ve anlayışını da ustasından öğrenebilecek. MİY’ler esnafın yanında 1 gün staj yaparak eğitimlerine sahada da devam ediyor olacaklar.
 
Binbaşgil “Türkiye'de esnaflık yalnızca bir meslek değil aynı zamanda bir "kültür". Esnaf olmak demek dürüst, samimi ve çalışkan olmak demek. Akbank olarak biz de onlar gibi düşünüyor ve aynı değerlere sahip esnafın yanında staj yaparak işi işin başında öğreniyoruz. Böylelikle, esnafın faaliyet gösterdiği işin dinamiklerini, nakit akışını, kârlılığını, kendi dinamiklerini daha iyi anlayarak, onların ihtiyaçlarına daha uygun ürün, hizmet ve çözümler sunacağız. Bu çalışmanın örnek gösterilecek bir proje olduğunu düşünüyoruz” dedi.
 
ESNAFIN CİROSU ARTACAK
 
Akbank bir yandan da, yine TESK’in desteği ile esnaf ve sanatkarların yoğun olduğu çeşitli illerde “Esnaf Şenliği” adı altında etkinliklere başlıyor. Şenlik günü esnafın yoğun olduğu meydanlarda, sokaklarda tüketicinin ilgisini çekecek yarışma, müzik ve oyun gibi benzeri etkinlikler yürütülecek. Öncesinde Banka tarafından esnafa özel avantajlar belirlenerek verilecek. Esnaf da müşterilerine yönelik indirimler yapıyor olacak. Böylelikle esnafın cirosunun artması ve ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sağlanacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)