BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank sendikasyon kredilerine yüksek talep geldi ----

Akbank sendikasyon kredilerine yüksek talep geldi

Akbank sendikasyon kredilerine yüksek talep geldi
13 Ağustos 2015 - 17:46 www.finansgundem.com

Akbank geçtiğimiz yıl Ağustos ayında aldığı 1 yıl vadeli sendikasyon kredisine yoğun talep geldi

Akbank geçtiğimiz yıl Ağustos ayında aldığı 1 yıl vadeli sendikasyon kredisini daha düşük maliyet ve yüzde yüzün üzerinde talep ile yeniledi.
 
Akbank’ın geçtiğimiz yıl aldığı 851,4 milyon avro ve 367,7 milyon ABD doları karşılığı  1,3 milyar ABD Doları tutarındaki sendikasyon kredisini yenilemek üzere gerçekleştirdiği işleme talep yüzde yüzün üzerinde gerçekleşti.  Ayrıca, Akbank’ın Temmuz ayında imzaladığı 275 milyon ABD doları tutarındaki 3 yıl vadeli sendikasyon kredisinde gelen ilave talep ile bu kredinin tutarı 335 milyon ABD Dolarına yükseldi. Akbank her iki krediye gelen toplam 1.650 milyon ABD dolarlık talebin 1.550 milyon ABD Doları tutarındaki kısmını karşıladı.
 
 “Ağustos 2015 sendikasyonumuzla uluslararası piyasalardaki hareketliliğe rağmen maliyetleri düşürmeyi başardık.”
 
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, küresel piyasalardaki hareketliliğe rağmen başarıyla gerçekleşen sendikasyon kredisinin, yatırımcıların Türkiye ekonomisine ve Akbank’a olan güveninin işareti olduğunu vurguladı ve şunları ekledi: “Amerikan ekonomisinden gelen olumlu sinyaller, Fed’in faiz artırımını yıl sonundan önce gerçekleştireceği beklentisini güçlendiriyor. Buna karşın Çin ekonomisindeki son gelişmelerin özellikle gelişmekte olan ülkelerin ekonomik performansını etkileyeceği öngörülüyor. Uluslararası piyasalarda hareketlilik ve jeopolitik belirsizliklere rağmen 1 yıllık sendikasyon kredimizi 15 ülkeden 41 bankanın katılımıyla, borçlanma maliyetlerini düşürerek yeniledik. Ayrıca, Temmuz ayında imzaladığımız 2006 yılından bu yana bir Türk bankasınca yapılan ilk 3 yıl vadeli sendikasyon kredimize ilave talep gelmesi sonucu tutarı arttırdık. Akbank olarak, sektörümüze ve ekonomize destek sağlamaya devam edeceğiz.”
 
 “İmza attığımız sendikasyonla piyasaya yön veren banka konumumuzu sürdürdük.”
 
Hazine’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota, “Geçen yıl aldığımız 1,3 milyar ABD doları tutarındaki kredimizin yenilenmesi için gerçekleştirdiğimiz işleme gelen talep yüzde yüzü aştı. Ayrıca geçtiğimiz ay imzaladığımız 275 milyon ABD doları tutarındaki 3 yıl vadeli sendikasyon kredimize gelen ilave talep ile kredi tutarı 335 milyon ABD Dolarına yükseldi. Bu kredi ile bir yandan vadeyi uzatırken, bir yandan da Asya ve Ortadoğu’dan yeni katılımcı bankalar kazandık ve Türk sendikasyon piyasasındaki yatırımcı tabanını genişlettik.
 
Neticede, iki ayrı sendikasyon kredisi ile toplamda 1.650 milyon ABD dolarlık bir talep sağladık. Borçlanma vadelerini uzatma hedefimize paralel olarak, bu talebin, 1.215 milyon ABD Doları tutarındaki bölümü 1 yıl vadeli, 335 milyon ABD Doları tutarındaki bölümü 3 yıl vadeli olmak üzere toplam 1.550 milyon ABD Doları tutarındaki kısmını iki ayrı sendikasyon kredisi ile karşıladık.
 
Öte yandan, geçtiğimiz yıla kıyasla 1 yıllık sendikasyon kredisi maliyetimizi 15 bps düşürerek LIBOR/EURIBOR+ yüzde 0,75’e çektik. Sendikasyon kredilerinde maliyetleri belirleyen, yatırımcı tabanını genişleten, vadeyi uzatan banka olarak, piyasaya yön veren konumumuzu sürdürdük.” şeklinde açıklama yaptı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)