BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık​Akbank "Paris İklim Taahhüdü"nü imzaladı ----

​Akbank "Paris İklim Taahhüdü"nü imzaladı

​Akbank Paris İklim Taahhüdünü imzaladı
22 Aralık 2015 - 13:58 www.finansgundem.com

Akbank, Birleşmiş Milletler'in düzenlediği "Paris İklim Taahhüdü"ne imza attı.

Akbank, Birleşmiş Milletler'in Paris'te düzenlediği iklim değişikliği konferansında hazırlanan ve tüm dünyadan tarafları iklim değişikliğiyle mücadeleye çağıran "Paris İklim Taahhüdü"ne imza attı.
Akbank, iklim değişikliği ile mücadelede, küresel ısınmanın 2 derecenin altında tutulduğu güvenli ve dengeli bir iklimin sağlanması ve sürdürülmesi hedefine çağrı niteliğinde olan "Paris İklim Taahhüdü"nü (Paris Pledge for Action) imzaladı. Kurulduğu günden itibaren çalışanları, müşterileri ve pek çok sivil toplum kuruluşu ile birlikte yürüttüğü ve desteklediği projeler ile sürdürülebilir değerler yaratmayı temel ilke olarak benimseyen Akbank, imzalayanlardan biri olarak, iklim için harekete geçen bölgesel idareler, işletmeler, yatırımcılar, sivil toplum örgütlerinin yanında yer aldı.
Birleşmiş Milletler'in Paris'te düzenlediği COP21 Taraflar Konferansı'nda, (The Conference of Parties - COP) iklim değişikliği konusunda hazırlanan "Yeni Küresel Yol Haritası" için çok önemli bir adım atıldı. Yeni sözleşme ile her ülkenin atmosfere saldığı karbondioksit ve diğer sera etkili gazların sınırlandırılmasına ilişkin kuralların belirlenmesi, gezegenimizin geleceği açısından oldukça umut verici bir adım olarak görülüyor.
Paris iklim taahhüdüne, katılımcı ülkelerin yanında, 150 kent ve bölgeden, 150 milyon kişiyi ve 11 trilyon dolarlık varlığı temsil eden 400 özel kuruluş ve 120 yatırımcı destek verdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)