BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank müşterileri, sosyal yatırımlarda 2 milyar TL’ye koşuyor----

Akbank müşterileri, sosyal yatırımlarda 2 milyar TL’ye koşuyor

Akbank müşterileri, sosyal yatırımlarda 2 milyar TL’ye koşuyor
19 Ekim 2021 - 16:50 www.finansgundem.com

'Yatırım çeşitliliği” ve ‘yatırımda teknoloji’ konularında pazarda lider konumda olan Akbank Yatırım Hizmetleri, müşterilerine sunduğu sosyal amaçlı yatırım ürünlerinde de liderliği hedefliyor.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayan ilk Türk bankası olan Akbank, Birleşmiş Milletler’in 2030 yılına kadar çözülmesi hedeflenen öncelikli küresel sorunları ortaya koyan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı destekliyor. Bankanın bu kapsamdaki önceliklerinden biri de, bireysel müşterilerinin Çevresel, Sosyal ve Yönetişim alanlarındaki projelere yatırım yapabilmesini sağlamak. Akbank Yatırım Hizmetleri, bu amaçla farklı varlık ve risk beklentileri olan yatırımcılarına; Yatırım Fonu, Bono/Tahvil, veya Hisse Senedi gibi çeşitli yatırım seçenekleri sunuyor.

2021 başında kurulan ve yıl boyunca ilgi gören “aşı, ilaç, genetik, sağlık elektroniği sektörlerinde dünyanın önde gelen şirketlerinin hisselerini içeren Ak Portföy Sağlık Sektörü Yabancı Hisse Senedi Fonu ve güneş, rüzgar, hidrojen, pil teknolojileri alanında önemli global şirket hisselerine yatırım yapan Ak Portföy Alternatif Enerji Yabancı Hisse Senedi Fonu, toplamda 25 bin yatırımcı kitlesiyle 830 milyon TL büyüklüğü aştı. Tüm bu ürünlere yatırım müşterilerin yüksek ilgisi sayesinde, daha ilk yılında 2 milyar TL gibi önemli bir hacme ulaşması bekleniyor.

Akbank’tan "Çatı GES Yatırım Kredisi"

Akbank LAB'in, girişimcilik ve inovasyon programı 'Aş Kendini' yenilendi

Akbank'ın iletişiminde Orhonoğlu dönemi

Akbank ve Mükellef’ten girişimcilere şirket kurma desteği

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)