BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAkbank iştirakleri güçlerini birleştiriyor----

Akbank iştirakleri güçlerini birleştiriyor

Akbank iştirakleri güçlerini birleştiriyor
27 Ekim 2015 - 14:43 www.finansgundem.com

Akbank'ın iştirakleri Ak Yatırım ve Ak Portföy’ün güçlerini 'Akbank Yatırım Hizmetleri' şemsiyesi altında birleştiriyor

67 yıldır zamanın ruhuna, dünya ve Türkiye’nin gerçeklerine göre gelişen ve yenilenen Akbank, Temmuz ayında Sermaye Piyasası Kanunu’nda yapılan son değişikliklerle başlayan yeni döneme uyum sağlamak ve değişen müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir adım attı.
 
Bu doğrultuda hayata geçirilen “Akbank Yatırım Hizmetleri”, Akbank’ın bir uzantısı olduğu kadar Ak Portföy ve Ak Yatırım işbirliği ile müşterilerine katma değer yaratacak yeni bir hizmet modeli sunacak.
 
 “Akbank Yatırım Hizmetleri ile müşterilerimizin değişen beklentilerini en iyi şekilde karşılayacağız”
 
Müşterilerinin yatırım tercihleri ve beklentileri doğrultusunda yatırımlarını daha iyi yönetebilmek için Akbank olarak Ak Yatırım ve Ak Portföy ile güçlerini birleştirdiklerinin altını çizen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Türkiye’de ve dünyada yatırım ortamı değişiyor, uzmanlık ve tecrübenin önemi artıyor. Bu değişim paralelinde biz de yaklaşık 2 yıllık yoğun bir çalışma sonunda Akbank Yatırım Hizmetleri’ni geliştirdik. Müşterilerimize Ak Portföy ve Ak Yatırım işbirliğiyle tek noktadan yatırım uzmanlığı sunmaya başlıyoruz . Bu yeni oluşumun arkasında uzmanlık ve tecrübenin yanısıra yüksek bir teknoloji de var. Akbank Yatırım Hizmetleri dijital çağın olanaklarından da en iyi şekilde yararlanacak” dedi.
 
Akbank Yatırım Hizmetleri iş modeli sayesinde, müşterilerinin değişen beklentilerini en iyi şekilde karşılayacaklarının altını çizen Binbaşgil  “Bu yapıyla, müşterilerimizin yatırım kararlarını güvenle ve kolayca vermelerini sağlayan, güçlü içerik ve uzmanlıkla desteklenen bir hizmet sunacağız.
 
Türkiye’de birikimlerini en iyi şekilde değerlendirmek isteyenler için mevduatın yanına farklı yatırım ürünlerini de ekleyerek, müşterilerimizin yatırım beklentilerine uygun değer önerilerini sunmaya devam edeceğiz. Müşterilerimizin yatırım çözümlerine ulaşırken tek bilmeleri gereken adres  Akbank Yatırım Hizmetleri olacak. Yatırım hizmetlerinde Türkiye’de yeni bir dönem başlatılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu yeni iş modelinin ülke için de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
 “Müşterilerimize kulak verdik, yatırım ihtiyaçlarına yönelik çözümler hazırladık”
 
Yatırım kararları verilirken öncelikli tercih edilen banka olmayı hedeflediklerini söyleyen Akbank Bireysel ve Özel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arif Özer İsfendiyaroğlu da konu ile ilgili açıklamasında, “Müşterilerimizi dinlediğimizde, yatırım konusunda 4 temel geri bildirim aldık  ‘Piyasalar çok hızlı değişiyor, ne yapacağını bilmiyorum”, “almış olduğum pozisyonu takip etmekte zorlanıyorum’, ‘bana uygun fırsatlar neler, bu fırsatları kaçırıyor muyum?’, ‘yatırım tercihlerime uygun yatırım kararları ve önerileri neler?’,‘tek noktadan ve hızla erişebileceğim, kafa karışıklığı yaşamadan güvenle işlem yapabileceğim, yatırım kararlarımın sonuçlarını kolayca takip edebileceğim bir yatırım servisine ihtiyacım var’.
 
Tüm bu müşteri ihtiyaçlarını karşılamak üzere şubelerimiz ve dijital kanallarımızdan, bu yeni yatırım hizmeti modelini oluşturduk. Bu model ile müşterilerini en iyi şekilde tanıyor ve genel yatırım tavsiyeleri çerçevesinde bilgilendiriyoruz. Beklentilerine uygun şekilde yatırım ihtiyaçlarını hızlıca çözen “portföy fikirleri” ve “portföy sepetleri” gibi ürünler sunuyoruz. Kişiselleşmiş yatırım ihtiyaçları talepleri içinse görüntülü “Yatırım Danışmanlığı” servisi sayesinde ister şubeden, ister müşterilerinin yanında teknoloji ile hızla karşılayabilme imkânı sağlıyoruz. Direkt Bankacılık aracılığıyla müşterilerin yatırımlarını takip edebilme fırsatı yaratıyoruz.” dedi.
 
 “Müşterilerimizin yatırım ihtiyaçlarını net olarak tanımlayabiliyoruz”
 
Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler de şu bilgileri verdi: “İyi bir yatırım yönetimi hizmetinin çok önemli bir ön koşulu var  müşterinizi iyi tanımak ve tercihlerini anlamak. Akbank Yatırım Hizmetleri ile müşterilerimizin yatırımcı profilinin ve bu profile en uygun varlık dağılımının belirlenmesi konusunda tüm bilgi birikimi ve deneyimimizi ortaya koyan, global standartların üzerinde süreçler oluşturduk. Böylece müşterimizin yatırım ihtiyacını net olarak tanımlayabiliyor, bu ihtiyaçlara en uygun yatırım dağılımını sunarak tasarruf sahiplerine orta uzun vadede artı değer sağlıyoruz. Bu kapsamda müşterilerimize potansiyel getiriyi artırmayı hedefleyen devrimsel bir ürün sunuyoruz: Portföy Fikirleri... Değişen piyasa şartları paralelinde varlık dağılımı güncellenen bu ürünle müşterilerimiz, profesyonel yatırım süreçleri ve kapsamlı finansal modellerin sonuçlarından direkt olarak yararlanmış olacak.”
 
 “Yatırımcılarımıza bilgi birikimimizi aktarmanın yanında onların öngördüğü risk ve piyasa beklentileri doğrultusunda kişiye özel ürünler oluşturuyoruz”.
 
Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş da, önümüzdeki dönemde hem yeni Sermaye Piyasası Kanunu’nun değişimi, hem de Borsa İstanbul’un getireceği yenilikler çerçevesinde yatırımcıların ihtiyaçlarının değişeceğini öngördüklerinin altını çizdi ve “Konusunda uzman ve deneyimli kadromuz ile genel yatırım tavsiyelerinin yetersiz kaldığı noktalarda, kişiye özel ihtiyaçları karşılamak üzere 'kurumsal ve bireysel yatırım danışmanlığı hizmeti' vererek, müşterilerimiz için en temel finansal ürünlerden en kapsamlı ve uzmanlık gerektiren ürünlere kadar tüm ihtiyaçlarına cevap vereceğiz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)