BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank için hedef fiyat ve tavsiye----

Akbank için hedef fiyat ve tavsiye

Akbank için hedef fiyat ve tavsiye
09 Ocak 2015 - 10:11 www.finansgundem.com

Akbank 2015 yılı bütçe sunumunu ve hedeflerini açıkladı, İş Yatırım banka için hedef ve tavsiye değerlendirmesinde bulundu

Akbank tarafından açıklanan 2015 bütçe sunumu ve hedefler, İş Yatırım tarafından analiz edilerek banka hisseleri için değerlendirmelere yer verildi. İş Yatırım, Akbank'ın özsermaye maliyetindeki iyileşmeye dikkat çekti.

İş Yatırım'ın Akbank analizinde şu görüşler yer aldı:

‘’Akbank
Kapanış (TL) : 8.84
Hedef Fiyat (TL) : 9.9
Piyasa Deg.(TL) : 35360
3A Ort. İşl.Hac. (TL) : 68.68
Öneri :TUT
Get.Pot.%: 11.99

2015 bütçe sunumu

Akbank dün 2015 bütçe sunumunu ve takip eden üç yıllık döneme ilişkin sürdürülebilir hedeflerini geçen yıla kıyasla bazı değişikliklerle açıkladı. Bankanın baz senaryosuna göre 2015 yılında %3,5-4,0 ekonomik büyüme, %7 tüketici enflasyonu ve Merkez Bankası’ndan yılın ilk yarısında 75-100 baz puan faiz indirimini takiben yılın ikinci yarısında aynı oranda faiz artışı bekleniyor. Banka bu yıl kötümser senaryo açıklamazken makro beklentileri piyasa öngörüleriyle uyumlu şekilde görülmekte.

Banka yönetimine göre toplam krediler ve mevduat sektör ortalamasının üzerinde %15-17 büyüyecek ve bankanın kredi mevduat oranı sabit kalacak. Kredi büyümesi TL tarafta bireysel ve ticari kredilerle olurken banka YP kredilerini de artırarak bilançodaki swap pozisyonlarını azaltmayı hedefliyor. Enflasyondaki düşüşe karşı kendini menkul kıymet portföyünde TÜFE’ye endeksli menkulleri azaltarak korumayı hedefleyen Banka bu yıl sabit getirili TL ve YP enstrümanları portföyüne ekleyecek.

Banka yönetimi net Faiz marjının yıllık bazda yatay kalacağı öngörülüyor. Kredilerdeki büyüme ile net faiz gelirleri de %15 gibi bir artış sergileyebilir. Bizim de beklentimiz bu yönde. Net ücret ve komisyon gelirleri regülasyon değişiklikleri ile baskı altında kalarak bu yıl %5-7 bandında bir büyüme sergileyecek. Diğer faaliyet giderleri artışı %10 düzeyinde bütçeleniyor. Burada ücret ve komisyon iadelerinin etkisi hissediliyor. Banka iadeler hariç giderlerinde enflasyon beklentisiyle paralel bir artış öngörüyor. Bu yıl giderlerin ortalama aktiflere oranı %1,7 ve gelecek yıl %1,6 olarak görülüyor. Bankanın enflasyon üzerinde gider artışı beklentisi verimlilik oranlarını bozmuyor. Kredi kalitesinde sınırlı bir bozulma bekleniyor. TGA oranı önceki yıla göre 30 baz puan bozularak %2,0 düzeyinde öngörülüyor. Net özel karşılıkların kredileri oranı 90 baz puan beklenirken banka tüm tahsili gecikmiş alacaklarına tam karşılık ayırmayı sürdürecek.

Nette banka bu yıl %1,6 aktif karlılığı ve %13-14 bandında özsermaye karlılığı hedefliyor. Bankanın net kar büyümesi %15 dolaylarında bütçelenirken yönetimin beklentileri ortalama piyasa öngörüleriyle uyumlu düzeyde. Takip eden üç yıllık dönemde bankanın hedefi daha önce %16-18 özsermaye karlılığını yakalamaktı ancak regülasyon etkileri ve temettü dağıtım limitlerinin devam etmesi nedenleriyle banka bu tahmini %14-16 bandına düşürdü. Banka yönetiminin aşağı yönlü güncellemeleri bizce piyasa beklentileri ile daha uyumlu ve gerçekçi bir görünüm sergiliyor.

Akbank hisseleri 2015 tahminlerimize göre 1,3x PD/DD ve 9,9x F/K çarpanlarıyla işlem görüyor. Bizce bankanın özsermaye maliyetindeki iyileşme hikayesi makul fiyatlandı ve hisse için TUT önerimizi koruyoruz.’’
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)