BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank için fiyat düşürüldü!----

Akbank için fiyat düşürüldü!

Akbank için fiyat düşürüldü!
08 Ocak 2016 - 15:21 www.finansgundem.com

Ziraat Yatırım, Akbank hedef fiyatını 9,70 TL'den 8,65 TL'ye indirdi

Ziraat Yatırım, ( www.ziraatyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda, Akbank için 'EKLE' tavsiyesini koruduklarını belirtti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

 "“Akbank’ın Net Dönem Kârı 3Ç2015’te 671,6mn TL ile Beklentilere Paralel Geçekleşti...”
Akbank’ın net dönem kârı 2015 yılının üçüncü çeyreğinde 671,6mn TL ile beklentimiz olan 708mn TL’nin biraz altında kalırken, piyasa beklentisi olan 674mn TL’ye paralel olarak gerçekleşmiştir. Tahminimizdeki sapmada menkul kıymet alım satımından gider beklememize rağmen gelir elde edilmesi etkili olmuştur.

3. Çeyrekle birlikte Akbank’ın ilk dokuz ayda net dönem kârı 2.085mn TL’ye ulaşmıştır.
Banka’nın net faiz gelirleri, 3Ç2015'te yatay kalarak 1,8 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Kredi faizlerindeki artışa karşın, mevduat miktarındaki yüksek artışa ek olarak mevduat maliyetindeki artış net faiz gelirlerinin yatay kalmasına neden olmuştur. Akbank’ın TÜFE endekslilerden elde edilen getirilerinin hesaplanmasında farklı muhasebe sistemi kullanmasına bağlı olarak TÜFE endeksli kağıtların getirilerinin bir önceki çeyrekle aynı seviyede kalması (diğer bankalarda olumsuz etkileyecek) net Faiz gelirlerini desteklemiştir.

Banka’nın net ücret ve komisyon gelirleri bir önceki çeyrekteki %22’lik yüksek artışın ardından bu çeyrekte yerini %3,3 gerilemeye bırakmıştır. Akbank 3Ç2015’te menkul kıymet alım satımından 2mn TL kar rakamı açıklamıştır. Swap miktarındaki azalmanın da etkisiyle swap maliyetinin 2Ç2015’teki 73mn TL’den 3Ç2015’te 16mn TL’ye gerilemesi bunda ana etken olmuştur. Ücret ve komisyon geri ödemelerindeki düşüş ve şubelerle ilgili optimizasyon çalışmalarına bağlı olarak operasyonel giderlerde %5’lik bir gerileme kaydedilmiştir. Diğer taraftan, kredi değer düşüş karşılıklarında önemli bir değişim gözlenmese de, genel karşılık giderleri 69mn TL artış kaydetmiştir.

Akbank’ın tahmini değerini yapmış olduğumuz tahminimizdeki düzeltmeler, iskonto oranındaki değişiklikler ve piyasa çarpanlarındaki güncellemelere bağlı olarak 38.781mn TL’den 34.593mn TL’ye, hedef hisse fiyatını da 9,70TL’den 8,65TL’ye indiriyoruz. Akbank hisse senetleri güncellediğimiz hedef piyasa değerine göre %15,6 iskontolu işlem görmektedir. Bu nedenle hedef hisse fiyatını düşürmemize karşın Akbank için daha önceki “EKLE” önerimizi koruyor ve hedef hisse fiyatını 8,65TL olarak güncelliyoruz.
 
Akbank’ın toplam kredileri döviz cinsi kredilerin önemli katkısıyla %5,1oranında artarak 141milyar TL’ye yükselirken, bu yükselişte TL cinsi ticari-kurumsal kredilerdeki artış katkı vermeye devam etmiştir. Çeyreksel bazda %1,3 oranında gerileyen tüketici kredilerinin oranı ise toplam krediler içindeki oranı %20,4’e gerilemiştir. Son dönemde yükselen faiz oranlarının ardından Akbank tüketici kredilerinde büyümenin cazip hale geldiğini belirtmiştir. Bu nedenle Banka önümüzdeki dönemde tüketici kredilerinde büyüme hedeflemektedir. Üçüncü çeyrekte Ticari kurumsal kredilerdeki büyümenin yanında Banka’nın kobi kredilerindeki çeyreksel büyümesi %2 olmuştur .Mevduatlar tarafına baktığımızda TL mevduatlardaki %8,7’lik artış ve kur artışlarının etkisiyle yabancı para mevduatlardaki %11,9’luk yükseliş toplam mevduatların %12,1 oranında büyümesine neden olmuştur.

Toplam mevduatlar içerisinde %20’ye yaklaşan vadesiz mevduatların yanı sıra kredi mevduat oranın %100’e gerilemesi ve vade uyumsuzluğunun 5,3 aya gerilemesiyle Banka olumlu bir görüntü sergilemiştir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)