BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank Direkt’ten müşteri kazandıran teknoloji----

Akbank Direkt’ten müşteri kazandıran teknoloji

Akbank Direkt’ten müşteri kazandıran teknoloji
07 Kasım 2017 - 08:06 www.finansgundem.com

Mobil ve internet bankacılığında önemli bir ayrıcalık yakaladıklarını anlatan Akbank Direkt’ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, “Sektöre öncülük ediyoruz" dedi.

FINANSGUNDEM.COM – KAPADOKYA

Online alışverişlerde kredi kullanarak ödeme uygulamasında müşterilerine 48 aya varan vade imkanı sağlayan Akbank Direkt, ileri teknolojisiyle mobil ve internet bankacılığında önemli bir ayrıcalık yakaladı. 

Akbank Direkt Öde ile sunulan çifte seçenekte isteyen krediyle isteyen hesaptan havaleyle ödemesini yaparken, sistemin getirdiği avantajların Akbank’a 1 yılda 1 milyon müşteri kazandırdığı açıklandı.

Mobil cihazlarla Akbank’ı müşterilerinin cebine taşırken kullanıcılarına da zamandan tasarruf etmelerini sağladıklarını söyleyen Akbank Direkt’ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, mobil teknolojilerin bankacılığa yansımasının büyük bir hızla gerçekleştiğini vurguladı.

Tolga Ulutaş, Kapadokya’da buluştuğu ekonomi medyasına Akbank’ın çözüm üreten ileri teknolojisini anlattı.  Ulutaş, "Mobil bankacılık, internet de dahil tüm diğer bankacılık kanallarını geride bırakıyor. Akbank olarak teknoloji alanındaki gelişmeleri, ürün ve hizmetlerimize hızla uyarlayarak mobil bankacılık alanında sektörümüze öncülük ediyoruz" diye konuştu.

“Mobil teknolojiler, müşterilerimizle iletişimimizi güçlendiriyor”

Dünyada ve Türkiye’de dijitalleşme trendinin hızlanarak devam edeceğini öngören Ulutaş, “2015 yılında dünyada mobil internet kullanan kişi sayısı 1.9 milyar iken, 2020 yılında bu rakamın 3 milyara ulaşması bekleniyor. Yapılan müşteri araştırmalarına göre Eylül 2017’de Türkiye’de akıllı telefon penetrasyonu 78%, mobil internet sahipliği %59.  Tüm bu göstergeler, finansal servislerin mobile evrilmesinin müşteriye ulaşmak için olmazsa olmaz bir süreç olduğunu vurguluyor. Müşterilerimizle temasımızın artmasını sağlayan mobil teknolojiler, müşterimizle çift taraflı iletişim kurmamıza olanak sağlayarak ideal müşteri deneyimi ve uzun sürecek bir müşteri ilişkisi kurulmasını sağlayan bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum bizim de rakamlarımıza yansıyor ve Akbank Direkt Mobil kullanıcılarımızın ayda ortalama uygulamamızı 19 kez ziyaret ettiğini görüyoruz“ dedi.

“Günümüzde milyonlara da sahip olsanız, geri kazanamayacağınız tek şey zaman”

Teknolojinin, bankacılığı ve dolayısıyla da banka müşterilerinin hayatlarını, “güven, yaygınlık ve zaman maliyeti” gibi üç temel fonksiyonda doğrudan etkilediğine dikkat çeken Ulutaş, “Dijital bankacılık bu üç başlıkta da günlük bankacılık deneyimini kökten değiştiriyor. Müşterilerimiz günlük bankacılık ihtiyaçlarını dijital kanallar üzerinden, hayatlarının akışını bozmadan gerçekleştirirken, şubelerimizde verdiğimiz bankacılık hizmetleri ‘danışman banka’ anlayışına evriliyor. Mobil cihazlarla bankanızı cebinize taşıyarak mekan kısıtını kaldırıyor ve hayatınıza özgürlük getiriyoruz” diye konuştu ve ekledi: “Teknolojiye yaptığımız yatırımlarla, müşterilerimize kolay kullanabilecekleri, işlemlerini saniyeler içinde yaparak hayatlarını kesintisiz sürdürecekleri bir mobil bankacılık deneyimi yaşatıyoruz. Akbank Direkt, müşterilerimizin bankacılığa harcadığı zamanı azaltarak, onlara zamanlarını, aslında hayatlarını geri veriyor. Günümüzde milyonlara da sahip olsanız, geri kazanamayacağınız tek şey zaman. Akbank Direkt olarak kullandığımız teknoloji ve sunduğumuz ürün ve hizmetler, müşterilerimizin bankacılığa ayırdıkları zamanı saniyelere indirerek, bu zamanı onlara geri veriyor. Zamanın önemini daha iyi kavradığımız bu dönemde, müşterilerimizin yaşadığı deneyimi saniyelerle değerlendiriyoruz, tasarladığımız her süreçte, “süreci ‘kaç click’ azaltabiliriz, müşterilerimizin hayatlarına kaç saniye geri kazandırabiliriz”i konuşuyoruz. Akbank Direkt olarak, müşterilerimize ‘hayatlarını geri veren banka’ olmak için çalışıyoruz.”

“Müşterilerimiz online alışverişlerini kesintisiz süreçle, kredi kullanarak ödeyebiliyor”

Bireyin dünyasında, tüketicilerin bankacılığa değil, parasını doğru yerde değerlendirmeye, doğru yerde harcamaya, ihtiyacı olan ürünleri almaya ihtiyacı olduğunun altını çizen Ulutaş sözlerine, “Ancak mevcuttaki deneyim, finansal ihtiyaçların karşılanması için önce kredi çekip sonra alışveriş yapma üzerineydi. Biz bunu değiştirdik artık paraya ihtiyaç duyulan noktadayız. Akbank Direkt üzerinden yenilikçi ürün ve hizmetlerimizi tasarlarken, bankacılık servisleri ve bireyin ihtiyaçlarını farklı süreçler olmaktan çıkarıp, entegre tek bir süreç haline getirme vizyonuyla çalışıyoruz. Akbank Direkt Öde, bu vizyonun bir örneği. Eylül ayında lanse ettiğimiz yeni bir hizmetle  müşterilerimiz online alışverişlerini kredi kullanarak ödeyebiliyor ve bunu kesintisiz bir süreçle gerçekleştiriyor.  N11 işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz bu servis ile müşterilerimizin beklentilerini ve ihtiyaçlarını yakından takip ederek, 48 aya varan vadeyle kredi ile ödeme imkânı sunuyoruz. Akbank Direkt Öde ile müşterilerimiz ister kredi ister hesaptan havale seçenekleriyle ödemelerini yapabiliyor” şeklinde devam etti. Ulutaş, “Diğer yandan, müşterilerimiz işyerlerinden ayrılmak zorunda kalmadan, akbank.com üzerinden sadece 3 adım ile POS sahibi olabiliyorlar. Akbank müşterisi olsun ya da olmasın, müşterilerimizin POS başvuru ve değerlendirme süreçlerini uçtan uca dijital ve şubesiz tasarlayarak Türkiye’de bir ilke imza attık” dedi.

“Şubeler üzerinde operasyonel yük azalacak ve bankacılık özüne dönecek”

Akbank Direkt’in gelişen teknolojilerle birlikte sürekli yenilendiğini ve kullanım tabanının giderek genişlediğini vurgulayan Ulutaş, “Akbank Direkt üzerinden yapılan işlemler genişleyip, hız kazandıkça, şubelerin rolü üzerindeki operasyonel yük de azalacak ve bankacılık özüne dönecek. Şubelerdeki çalışanlarımızın operasyona ayırdıkları süre azalacak ve danışman kimliklerini geri kazanacaklar. Bu geçişi rakamlarımıza baktığımızda da somut olarak görmeye başladık. Bankamızdaki işlemlerin %96’sı direkt kanallar üzerinden yapılıyor. Örneğin, Akbank Direkt Kredi,  Aralık 2015’te hayatımıza girdiği günden bu yana en çok tercih edilen dijital bankacılık ürünlerinden biri oldu ve bugün ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen 3 müşterimizden 2’si dijital kanalları tercih ediyor.  Akbank Direkt Mobil kullanan müşteri adedimize son bir yılda 1 Milyon’dan fazla müşteri ekledik. Finansal inovasyon, önümüzdeki dönemde müşterilerimize zamandan tasarruf sağlamanın yanı sıra finansal ihtiyaçları için de özel çözümler sunmaya devam edecek.  

Akbank Direkt gibi, inovatif fikirler kolektif bir şekilde oluşuyor, bu ekosistemin bir parçası olarak ve bu dinamiğin içinde yer alarak finansal servis inovasyonu yapmak, bankacılığın temel sorumluluklarından biri. Akbank olarak kendi kendine teknolojisini üretmeye çalışan kurumların gelecekte dezavantajlı olacağına inanıyoruz. Bu nedenle de tüm dünyadaki inovasyonları takip eden, ortak aklı kullanan bir yapı olan Akbank LAB yapılanmasını kurduk. Akbank LAB ile amacımız, bütün dünyada, sektör bağımsız oluşturulan teknoloji ve yaklaşımları takip ederek bu fikirleri güven, yaygınlık, zaman maliyeti boyutlarına hizmet edecek servisler yaratmak üzere bankamıza getirmek. Akbank LAB, dünyanın her yerindeki inovasyonları, Türkiye’ye getirecek önemli bir merkez olarak çalışmalarını sürdürüyor. Fikirlerin bulunmasından, geliştirilmesine, iş ortaklıklarının kurulmasına kadar birçok alanda Akbank LAB önemli rol oynuyor. Akbank LAB tarafından yapılan etkinlikler ve araştırmalarımız büyük önem taşıyor. Değerli fikirleri doğru fintechlerle iş birliği için değerlendiriyor, ürün ve uygulamalarımızı, hız ve performans bazında bir üst seviyeye taşıyoruz. Akbank LAB’de Ripple işbirliği ile pilot çalışması başarıyla gerçekleşen Blockchain teknolojisi ile yurtdışı para transferi projesinin yanı sıra, yapay zeka, makine öğrenimi, robotik süreç otomasyonu, dijital ödemeler, finansal danışmanlık gibi alanlarda çok sayıda proje yürütüyoruz.

Bu ekosistem içerisinde hem banka içi hem de Banka harici fintech ve 3. şahıslar ile etkileşim içindeyiz. 100’den fazla yerli ve yabancı fintech ile, üniversite ve teknoloji şirketleri ile işbirlikleri ve iletişim halindeyiz. Örneğin, bu sene Akbank Lab olarak ilkini düzenlediğimiz geçen sene başlatılan hackhathonumuza 130’dan fazla arkadaşımız ve 30’dan fazla grup katılım gösterdi. En değerli ilk 3 fikre ödüller verildi ve fikirler planlanma aşamasında. Diğer yandan banka içerisinde Akbanklılar arasında da fikir yarışmaları düzenliyor ve öne çıkan fikirleri hayata geçirmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Akbank Direkt’in fonksiyonlarındaki gelişim, kullanıcılarındaki artış gibi hız kazandı”

En yeni ve gelişmiş teknolojileri kullanarak sürekli yenileyerek geliştirdikleri Akbank Direkt’in fonksiyonlarındaki gelişimin, kullanıcı tabanındaki artışta olduğu gibi hız kazandığını vurgulayan Tolga Ulutaş, “Teknolojinin ideal versiyonu hissedilmemesidir; günlük hayatımızda teknolojinin varlığını bir problem yaşadığımızda hissediyoruz” dedi ve şöyle devam etti: “Teknolojiyi hayatımıza hissetmeyeceğimiz şekilde entegre ettiğimizde ‘başarılı olduk’ diyebiliriz. İnsanın doğası gereği iletişimde mimikler ve konuşma karşılıklı etkileşimi sağlar. Teknolojinin de farklı bir ara yüze ihtiyaç duymadan bu girdileri okuması gerekir. Son zamanlarda Alexa gibi çalışmalarla bu vizyonun denemeleri yapılıyor. Teknolojinin bizlerin hayatından zaman almaması, insanın doğal yaratılışına paralel yapılanması çok önemli. Teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki belki de yakın gelecekte, jest, mimik bile yapmadan sadece düşünerek komut verebiliyor olacağız. Bugün yapay kol denemelerinde, beyinden gelen komutlar fiziksel aksiyona dönüştürülebiliyor, bu önemli gelişmelerin habercisi.  Geleceğin işletim sistemi insan, ara yüz ise beyin olacak gibi gözüküyor.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)