BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkaryakıt zammı halkı sokağa döktü----

Akaryakıt zammı halkı sokağa döktü

Akaryakıt zammı halkı sokağa döktü
04 Ocak 2022 - 14:50 www.finansgundem.com

Kazakistan’da hükümetin akaryakıt fiyatlarına uygulanan tavan fiyatı kaldırması ve fiyatların yükselmesi, ülke genelinde protestolara neden oldu.

Protestoların çok nadir görüldüğü ve sıkı bir yönetim anlayışına sahip eski Sovyetler Birliği ülkesinde halk birçok şehirde başta LPG olmak üzere akaryakıt fiyatlarındaki artışı protesto etmek için sokağa döküldü.

Ülke genelinde binlerce kişinin katıldığı protestolar yılın ikinci gününde başladı. Gösterilerin özellikler ülkedeki akaryakıt sektörünün önde gelen şehirlerinden biri olan Zhanaozen’de yoğunlaştığı ifade ediliyor.

Aynı şehirde 2011 yılında akaryakıt sektöründe çalışan birçok işçinin işten çıkarılması sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği protestolar düzenlenmişti.

Protestolar üzerine bayiler fiyatlarda yüzde 25 oranında indirime gitme kararı aldı. Ancak hükümet, üretim maliyetleri nedeniyle daha fazla indirimin imkansız olduğunu açıkladı.

Yetkililer, yükselen maliyetler nedeniyle özellikle LPG’de fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu dile getiriyor.

Gösterilerin ülkenin en büyük şehri Almatı’ya da sıçraması olasılığına karşı polis şehrin meydanlarını kordon altına aldı. Şehirde birçok noktada cep telefonu internet servisleri de önlem olarak kapatıldı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, protestoların ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ülkenin çıkarlarını da koruyacak şekilde soruna bir çözüm bulunması için oluşturulan komisyonun çalışmalara başladığını ifade etti. Tokayev, protestoculardan da sorumlu davranmalarını istedi.(amerikaninsesi.com)

Kazakistan’dan nükleer elektrik santrali girişimi

 

Kazakistan ile Özbekistan arasında müttefiklik deklarasyonu imzalandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)