BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkar: Fırat'ın Doğusu'ndan terör tehdidi olmasını kabul etmiyoruz----

Akar: Fırat'ın Doğusu'ndan terör tehdidi olmasını kabul etmiyoruz

Akar: Fırat'ın Doğusu'ndan terör tehdidi olmasını kabul etmiyoruz
03 Mayıs 2019 - 11:43 www.finansgundem.com

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TÜYAP'taki, IDEF'19 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda katıldığı NTV yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

IDEF'19 hakkındaki değerlendirmesi sorulan Bakan Akar, "Bu fuar  bizim yüz akımız olmaya devam ediyor, Türkiye'nin bir markası haline  gelmiş bir fuar" diye konuştu.
IDEF'19'a bugüne kadar yapılanlardan daha fazla katılımcı ve  ziyaretçinin geldiğini belirten Akar, "53 ülkeden 1061 firma bu  faaliyetlere katılmaktadır. Bu bizim için gurur verici sonuç. Ayrıca
71 ülkeden de bakanlar, bakan yardımcıları, genelkurmay başkanları,  kuvvet komutanları, onların temsilcileri var" ifadelerini kullandı.
Akar, fuarın ilk iki gününde 15'i bakan olmak üzere 22 yabancı  temsilciyle görüştüğünü, Gine, Burundi ve Tanzanya Savunma Bakanları  ile birer işbirliği protokolü imzaladıklarını belirterek, yapılan  çalışmaların yararlı olacağına yönelik inancını dile getirdi.
JEFFREY'NİN TÜRKİYE ZİYARETİ

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile görüşmesi  hatırlatılarak, "Ankara'da görüşmeler yapmıştı sonrasında özellikle  sizinle görüşmek için İstanbul'a geldi. Görüşmede hangi konu  başlıkları ele alındı, güvenli bölge konusunda ABD ile Türkiye tezleri  artık daha yakın demek mümkün müdür?" denilmesi üzerine Akar, şunları  söyledi:

SURİYE'DE GÜVENLİ BÖLGE PLANI

"Büyükelçi Sayın Jeffrey nezaket göstererek İstanbul'a geldi. Burada çok yararlı, olumlu bir görüşme yaptık. Bütün görüşlerimizi, tezlerimizi, tekliflerimizi, taleplerimizi açık şekilde masaya koyduk,  kendileri de bunu büyük anlayışla dinlediler. Daha önceki  görüşmelerimizde ortaya koyduğumuz görüşlerimizi tekrarlamakla birlikte bizim görüşlerimize Jeffrey ve heyetinin yaklaştığını  görmekten de son derece mutlu oldum. Dileğimiz, temennimiz önümüzdeki  günlerde yapacağımız diğer görüşmelerle de güvenli bölge başta olmak üzere ikili konularda birbirimize yaklaşacağımızı görüyorum. Biz Fırat'ın doğusunda gerçekten ülkemize, halkımıza, sınırlarımıza bir terör tehdidi olmasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bunun için alınması gereken ne tedbir varsa bunları almaya çalışacağız, ona çalışıyoruz. Gayretimiz bu. Bu manada dostumuz, müttefikimiz,  stratejik ortağımız ABD'den bizim talebimiz PKK'dan hiçbir farkı  olmayan YPG'nin bir an önce bölgeden çıkarılmasını, bunların  silahlarının toplanmasını ve sınırlarımızdan en az 30-40 kilometre  güneye doğru götürülmesidir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)