BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAkar: 15 bin terörist etkisiz hale getirildi----

Akar: 15 bin terörist etkisiz hale getirildi

Akar: 15 bin terörist etkisiz hale getirildi
26 Ekim 2018 - 10:58 www.finansgundem.com

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Temmuz 2015-23 Ekim 2018 tarihlerinde 14 bin 694 terörist etkisiz hale getirildi." dedi

Milli Savunma Bakanı Akar, terörle mücadelede gelinen  son nokta hakkında açıklamalarda bulundu.

Terörle mücadelenin başarılı şekilde sürdüğünü vurgulayan Akar, "24  Temmuz 2015'te büyük bir operasyonla başlattığımız mücadelede 24 Temmuz 2015-23  Ekim 2018 tarihlerinde 14 bin 694 terörist etkisiz hale getirildi." diye konuştu.

Şehitlerin kanını, şehit yakınlarının gözyaşlarını yerde  bırakmayacakları konusunda ant içtiklerini ifade eden Akar, "Ölürsek şehit,  kalırsak gazi" diyerek bu işe başladıklarını söyledi.

Hulusi Akar, tüm Silahlı Kuvvetler mensuplarının bu anlayışla  mücadelesini sürdürdüğünü, yurt içinde ve sınır ötesinde aralıksız mücadelenin  devam ettiğini anlattı.

"TERÖR BİTECEK, TERÖRLE MÜCADELE BİTECEK"

Yurt içinde terörist odaklara büyük ölçüde gerekli darbeler  vurulduğunu ifade eden Akar, şunları kaydetti:

"Girilemeyen mağara, ulaşılamayan dağ, tepe kalmadı. Her taşın altına  bakıldı, bakılmaya devam ediliyor. Bu şekilde mücadelemizi sürdürüp bunu inşallah  tamamlayacağız ve ülkemizi, milletimizi bu terör belasından kurtaracağız. Terör  bitecek, terörle mücadele bitecek. Terör bitmeden mücadele bitmeyecek. Bu konuda  sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün devlet, bütün Silahlı Kuvvetler  kademeleri kararlı. İnşallah bunu sonlandıracağız.

Geldiğimiz noktada teröristlerin harekat sahası, manevra mesafesi  kısıtlandı. Konuşmaları, görüşmeleri, kış tertiplenmeleri, yemeleri, içmeleri,  her bakımdan kısıtlandı. Bunu tepedekiler anladı. Bilgi, istihbarat; hepsini  değerlendirdiğimizde tepedekiler işin ne noktaya geldiğinin farkındalar.  Dileğimiz bunu alttakilerin de anlayıp bu yoldan vazgeçmeleri noktasına  gelmelerini sağlamak."

"TERÖRLE MÜCADELEDEN GERİ DURMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yurt içindeki mücadeleyi  sürdürürken, sınır ötesindeki mücadelenin de devam ettiğine işaret etti.

Mücadeleyi olabildiğince koordineli bir şekilde yapmaya çalıştıklarını  vurgulayan Akar, şöyle devam etti:

"Ülkelerin siyasi ve egemenlik haklarına her türlü saygıyı  gösteriyoruz. Fakat terörle mücadeleden geri durmamız mümkün değil. Bizim  canımızı acıtıyorlar. Güvenlik güçlerimizi, halkımızı katlediyorlar. Bunlara  bizim tedbir almamız gerekiyor. Bu manada Kandil ve Sincar dahil hepsini yakından  takip ediyoruz. Gerekli zamanda gerekli tedbirleri aldık, almaya devam edeceğiz.  En son terörist etkisiz hale getirilmeden de mücadeleyi bitirmeyeceğiz.  Dileğimiz, temennimiz o."

"TERÖRİSTLER MANEVRA VE HAREKET KABİLİYETİNİ KAYBETTİ"

Teröristlerin manevra ve hareket kabiliyetini kaybettiklerini belirten  Bakan Akar, şöyle konuştu:

"Teröristlerin bir yerden bir yere intikalleri çok zor oluyor. Silah,  yiyecek, ilaç götürmeleri ve personel aktarmaları, bunların hepsi karadan ve  havadan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin çok ciddi baskısı altında. Bir taraftan  İHA'larla, bir taraftan uçaklarla, topçuyla, komandoyla, özel kuvvetle çok ciddi  baskı altındalar. Bunu gören tepedekiler de işin ne kadar vahim olduğunun  farkındalar. Bunun çığlıkları ve dehşeti var. Bundan dolayı da birtakım münferit  ve sansasyonel hareket peşindeler. Buna karşı da güvenlik güçlerimiz; polisiyle,  askeriyle, jandarmasıyla, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığının katkılarıyla  tedbirlerini aldı, almaya devam ediyor. Çok şükür şu ana kadar da onlara herhangi  bir şekilde bir fırsat vermedik. Bundan sonra da umuyorum bu fırsatı  vermeyeceğiz."

"KÖTÜ KOMŞU İNSANI MAL SAHİBİ YAPAR"

Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık  tekrarladığı "Kötü komşu insanı mal sahibi yapar." sözünü hatırlattı.

Kısa süre önce insansız hava aracı (İHA) konusunda ciddi sıkıntılar  yaşadıklarını anlatan Akar, "Fakat Allah'a şükür şu geldiğimiz noktada, İHA ve  SİHA ihraç edebilecek noktadayız." dedi.

Akar, bir taraftan imal için çalışmaların aralıksız sürdüğünü  vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Uçak, gemi, top, helikopter; gerçekten göğsümüzü kabartan girişimler  içerisindeyiz. Bu çalışmalar da yoğun bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki  günlerde bunların da ürünlerini göreceğiz. Aynı zamanda ihracat çalışmalarımız  yoğun bir şekilde başladı. Dost ve kardeş ülkelerle münasebetlerimiz yoğun bir  şekilde devam ediyor."

"ÇOK BÜYÜK ZAİYATLAR VERDİRDİK"

Bakan Akar, İHA'ların terörle mücadele faaliyetlerini son derece  kolaylaştırdığını aktardı.

İHA'ların gözetlemesi, silahlı insansız hava araçlarının (SİHA)  atışlarıyla veya İHA'ların gözetlemesi, topçu veya Kara Kuvvetleri unsurlarının  vurmasıyla teröristlere çok büyük zayiatlar verdirdiklerini dile getiren Akar,  şunları söyledi:

"Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde, özellikle Afrin'de İHA'ların  faydaları gerçekten çok büyük oldu. Faaliyetin bir an önce sonuçlanması ve hedefe  ulaşması bakımından da katkıları oldu. Diğer bir husus da 'Alan Hakimiyeti  Stratejisi' dediğimiz konu. Alanın tamamını gözetlemek suretiyle kontrolü  sağlamaya çalışıyoruz ve bunu başardık."

"HER GEÇEN GÜN HER YENİ İHA YENİLİKLERLE İMAL EDİLİYOR"

İHA'ların üretiminin sürdüğüne, mevcut İHA'ların da modernize  edildiğine dikkat çeken Akar, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Her yeni İHA yeniliklerle imal ediliyor, Silahlı Kuvvetler safına  katılıyor. Jandarmamız ve polisler kullanıyor. Önümüzdeki günlerde sayının  giderek artacağını ve ihraç dahil tüm dost ve müttefik ülkelerin de bizim  sağladığımız imkandan yararlanacağını görüyoruz. Yaptığımız görüşmelerde  muhataplarımız tarafından gerçekten İHA'larımızdan çok büyük övgüyle  bahsediliyor.

Temin etmek için de her türlü yolu deniyorlar. 'Nasıl alacağız, ne  kadar' diye soruyorlar. Gidip fabrikalarını gezdiler. Bu konuda ilgi çok büyük.  Çok yararlı bir vasıta. Çok ciddi etkisi var muharebe sahasına. Diğer barışçıl  yöntemlerde de kullanılabiliyor. Önümüzdeki günlerde, bununla ilgili de yeni  düzenleme yaptık, yeni konseptler gelişiyor. Dolayısıyla bunların kullanım alanı  da etkisi de artacak."

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat26 Ekim 2018 11:48

    Eeee sonuç hala eylem yapıyorlar ve liderleride etkisiz hale getirelemedi. BUmudur başarı bataklığı kurutmak için ne zaman sineklerin peşinden gitmeyi bırakacaksınız.

  • KADİR26 Ekim 2018 20:51

    Sen nerede yaşıyorsun biladerim, Bu örgüt mensupları bırakın Türkiye'de AB ülkelerinde eylem yapamıyorlar.

  • sefer bildik26 Ekim 2018 15:33

    HALA EYLEMMİ YAPIYORLAR ?